середа, 23 листопада 2016 16:12

Ольга Стівенс загинула в аварії

Ольга Стівенс загинула в аварії
facebook.com

21 листопада в автомобільній аварії біля місті Страффорд, Нью-Гемпшир у США, загинула українка Ольга Стівенс. Жінка більше 20 років проживала у Штатах.

"Оля їхала додому своєю машиною з нічної роботи. Ожеледиця. Машина перевернулася. Вона загинула одразу. О 4:17 ранку її знайшли. В автомобілі була сама", - розповіла Вероніка Плісак, подруга Ольги.

"Ольга організовувала своїх друзів та знайомих відвідати Холодний Яр. Ще до того як туди почали їздити політики, - написав її друг Сергій Вакула у соцмережі. - Вона організовувала акції протесту у США, коли туди приїздив Янукович із делегацією. Попри спротив продажних очільників та журналістів діаспори, вона єдина почала доносити до політиків США інформацію про переслідування націоналістів ("Патріот України", "Тризуб" та інші) в Україні та наступ на українську мову. На початку агресії Росії проти України допомагала сотням поранених і солдатів на фронті - кому оплатою на лікування, кому уніформою або бронежилетами. Під час Майдану Ольга стежила за стрімами. Вона із США кинула заклик усій діаспорі, що треба будити весь світ. Це вона почала обдзвонювати усі київські церкви з вимогою бити у дзвони, коли "Беркут" уперше побив протестувальників".

У жінки залишилося троє дітей - Роман, Шалейна, Оливія. Та чоловік Дональд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Канаді померла українська казкарка

"Тіло Ольги кремують у США. Вона хотіла, щоб її прах поховали в Україні, у Дрогобичі Львівської області", - додав Сергій Вакула.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Стівенс загинула в аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути