Ексклюзиви
субота, 17 вересня 2016 12:27

Обстріл посольства РФ у Києві вважають хуліганством

Обстріл посольства РФ у Києві вважають хуліганством
apostrophe.ua

В ніч на 17 вересня обстріляли з ракетниць посольство РФ в Києві. Це зробили активісти націоналістичного угруповання "С14". Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Справою займаються правоохоронці.

Демонстранти одягнули балаклави, використовували салютні ракетниці. Двоє людей тримали розгорнутий плакат із написом "Російські свині, тут вам буде сьогодні феєрверк, а завтра будуть Гради".

"Близько 01:00 до Солом'янського управління поліції надійшло повідомлення про вчинення хуліганських дій на проспекті Повітрофлотському. З'ясувалося, що близько 20-ти осіб у балаклавах підійшли до посольства іноземної держави, закріпили салютну установку та скерували її у бік дипломатичної установи. Через кілька хвилин пролунав ряд пострілів. У результаті будівля зазнала незначних пошкоджень", - повідомляють у відділі комунікації поліції Києва.

"Постріли були спрямовані безпосередньо на будівлю дипмісії. Завдяки щасливому випадку загоряння не сталося", - розповідають у посольстві РФ в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жодного кроку, доки російська сторона не пройде свою дистанцію" - головне з виступу Порошенка

На сторінці націоналістичного угруповання "С14" в соцмережі повідомили:
"Активісти під стінами російського посольства влаштували креативну акцію протесту проти виборів у Держдуму на території окупованого Криму та дипустановах РФ у Києві, Одесі, Харкові та Львові. Вкотре нагадали про полонених в'язнів Кремля. Ворожій агентурі не місце в Україні. Шматочок де-юре російської території у вигляді посольства має стати українським. Ми цього доб'ємось".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав нічний інцидент неприйнятним хуліганством:
"По російському посольству - ви знаєте, це хуліганство. Воно неприйнятне, тому що столиця України Київ повинен бути зовсім іншим зразком культури. Я вважаю, що це такий невеликий інцидент, який взагалі не вимагає коментування".

Нагадаємо, 18 вересня в будівлі російського посольства повинні відкрити дільниці для голосування на виборах в Державну думу РФ. Українська влада заборонила відкривати виборчі дільниці. Також 8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму. Там в нижню палату російського парламенту хочуть обрати 4 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл посольства РФ у Києві вважають хуліганством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути