четвер, 28 травня 2015 20:38

ОБСЄ підтверджує загибель трьох цивільних у Горлівці

ОБСЄ підтверджує загибель трьох цивільних у Горлівці
Фото: Твіттер

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють про обстріл Горлівки Донецької області 26 травня, у результаті якого загинули троє цивільних.

Передає "Радіо Свобода", посилаючись на звіт організації, опублікованний сьогодні.

"Мешканці, включаючи одного пораненого, розповіли представникам СММ про обстріл, який розпочався о 18 годині 26 травня. Спостерігачі бачили дев'ять кратерів (у радіусі 200 метрів) у трьох місцях житлового району. В одному із місць був проведений їхній аналіз. У цьому місці спостерігачі бачили тіло загиблої жінки, неподалік цих кратерів. СММ припускає, що кратери спричинені артилерійським обстрілом з півночі чи північного заходу. На місці спостерігачі знайшли шрапнель зі 122-міліметрової артилерії", – йдеться у звіті.

"Спостерігачі СММ бачили будинок на вулиці Планерній, у який влучив снаряд і зруйнував фасад. Тут спостерігачі знайшли шрапнель від 122-міліметрової артилерії. У цьому місці представники СММ бачили сліди крові. За повідомленням "рятувальників" "ДНР" і місцевих жителів, під час цієї атаки загинув 38-річний чоловік і його 11-річна дочка, а його дружина і двоє маленьких дітей були госпіталізовані через поранення. У місцевій лікарні спостерігачі ОБСЄ спілкувалися з пораненою жінкою. Вона та її діти мають осколкові поранення. Пізніше СММ ОБСЄ у морзі бачили три тіла (чоловіка середнього віку, жінки і дитини). Спостерігачі встановили, що всі троє стали жертвами обстрілу", – зазначили в СММ ОБСЄ.

26 травня сепаратисти заявили про обстріл українськими військовими Горлівки, у результаті якого, за їхніми словами, загинули троє цивільних.

У штабі АТО припускають, що сепаратисти самі обстріляли житлові квартали Горлівки, а потім звинуватили у цьому українську сторону.

"Українські військові обстрілів по населених пунктах не ведуть, на відміну від терористів, які це роблять мало не щодня. Вони це роблять постійно", – сказав речник штабу АТО Леонід Матюхін у четвер, 28 травня.

Горлівка зараз перебуває під контролем бойовиків угруповання "ДНР", яке визнане в Україні терористичним.

За даними ООН, за час конфлікту на Донбасі, який триває з квітня 2014 року, там загинули понад 6 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ підтверджує загибель трьох цивільних у Горлівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути