Ексклюзиви
субота, 21 травня 2016 17:32

Обама підписав закон, яким заборонив слово "негр"

Обама підписав закон, яким заборонив слово "негр"

Американський президент Барак Обама підписав закон, який прибирає з федерального законодавства слова, що характеризують населення за кольором шкіри, а саме "негр", "східний" та "іспанський", повідомляє "New-s".

"Президент сьогодні підписав відповідний закон, який раніше одноголосно схвалений Сенатом США. Велика частина змін торкнеться документів, написаних у 1970-х роках в законодавчих актах Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США. Тепер ні в одному з документів не може міститися образлива згадка американців, що мають азіатське або афроамериканське походження", - зазначено у повідомленні.

На думку політиків, ця ініціатива в подальшому дозволить зробити поняття, які стосуються представників національних меншин у законодавстві більш сучасними і політкоректними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама вжив слово "нігер", аби описати проблеми расизму в США

Нагадаємо, сьогодні вранці Білий дім у Вашингтоні оточили правоохоронці після того, як поруч з ним сталася стрілянина. Вулиці біля резиденції президента були заблоковані, а на даху Білого дому розмістились снайпери.

Зараз ви читаєте новину «Обама підписав закон, яким заборонив слово "негр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути