субота, 07 вересня 2013 17:23

Новий пам'ятник Сталіну демонтують у Грузії

Влада грузинського міста Телаві, столиці регіону Кахеті, вирішила демонтувати встановлений кілька днів тому пам'ятник Йосипу Сталіну. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Монумент встановили на околиці міста на території комплексу меморіалу загиблим у Другій світовій війні. На другу ж ніч після відкриття пам'ятник був облитий помаранчевою фарбою активістами, які заявили, що таким монументам не місце в сучасній Грузії. Муніципалітет міста Телаві вивчив документи, на підставі яких організація "Сталін" встановила монумент, - це письмова згода колишнього голови муніципалітету.

Автор: Фото: rus.azatutyun.am
 

Водночас нинішній глава муніципалітету Гіві Метревелі заявив, що цей документ не має юридичної сили і не був схвалений міською радою. У зв'язку з цим муніципалітет ухвалив рішення анулювати домовленість і демонтувати пам'ятник.

Автор: Фото: rus.azatutyun.am
 

"Я вважаю, що в нашому місті Телаві - це зайве. Ми не можемо собі дозволити зараз відроджувати культ Сталіна. У нас значно більше актуальних проблем і питань, якими варто зайнятися", - вважає Метревелі.

Зараз ви читаєте новину «Новий пам'ятник Сталіну демонтують у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути