субота, 18 лютого 2017 16:12

"Нові" поліцейські при зарплаті до 20 тисяч живуть у новобудовах бізнес-класу

"Нові" поліцейські при зарплаті до 20 тисяч живуть у новобудовах бізнес-класу

Переатестовані "топові" правоохоронці при зарплаті до 20 тисяч гривень мають квартири у новобудовах бізнес-класу.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший".

Заступник начальника управління Головного слідчого управління Дмитро Бут, який був присутній на затриманні екс-голови правління "Нафтогазу України" Євгена Бакуліна навесні 2014 року, а на початку 2015-го сам оголошував про затримання екс-голови ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького прямо на засіданні Кабміну, має змогу купувати дорогі квартири і дарувати їх.

Згідно з декларацією Бута, у 2015 році його дружина набула дві квартири загальною площею 200 квадратних метрів в одному з найбільш елітних комплексів столиці – "Новопечерські Липки", а також два гаражі. Також у власності родини – два автомобілі Volkswagen Touareg.

Дружина Бута купила дві квартири у ЖК "Новопечерські Липки" і подарувала мамі. Однак журналісти відзначають, що попри те, що квартири подарували матері, слідчий Бут продовжує в них жити – саме з "Новопечерських липок" він їздить до будівлі МВС.

Комісія рекомендувала звільнити Миколу Лиська – заступника начальника управління розслідування корупційних злочинів і начальника 2-го відділу Головного слідчого управління з 18-річним стажем роботи. Однак і він оскаржив це рішення.

У 2013-2015 роках Лисько та його дружина офіційно заробили 471 тисячу гривень. Ще мали понад 1 мільйон гривень та 50 тисяч доларів готівкою.

У 2015 році Лисько задекларував скромну квартиру на 42 кв. м в спальному районі Києва. Чвертю ще однієї квартири володіє його дружина.

Однак знімальна група кілька днів поспіль бачила машину Лиська у зовсім іншому районі Києва. Тут, за словами співробітника Нацполіції, розташована квартира його батька – депутата Шаргородської міської ради Василя Лиська.

Батьки Миколи Лиська прописані в Шаргороді за 300 км від Києва. Але восени 2015-го його 63-річна мати купила будинок під триста квадратів та земельну ділянку в селі Крюківщина під Києвом.

Однак у тому, хто заробив на велику хату, Лисько заплутався: спершу казав, що батько адвокат, мовляв, там стільки грошей, що ще на кілька маєтків вистачить, але під час другої зустрічі уже розповів, що кошти на будинок частково заробила його мати – на заробітках за кордоном.

Генерал-майор Віктор Слівінський почав працювати в міліції більш ніж 20 років тому. Зараз він очолює департамент персоналу МВС.

Згідно з декларацією, квартир чи маєтків ні він, ні його дружина не мають.

У 2015 році родина чиновника з МВС мешкала у новобудові в Києві. Слівінський задекларував, що половина помешкання належить його старшій дочці. Інша половина квартири належить його 19-річному сину Володимиру.

Навесні 2016 року син Слівінського став власником будинку на понад 200 кв.м у котеджному містечку в Києві. Однак з'ясувалося, що цю квартиру родина здає.

Зараз ви читаєте новину «"Нові" поліцейські при зарплаті до 20 тисяч живуть у новобудовах бізнес-класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути