Ексклюзиви
неділя, 05 березня 2017 20:08

"Новела по-українськи" стартує вп'яте

"Новела по-українськи" стартує вп'яте

Журнал "Країна" оголошує конкурс "Новела по-українськи"

Обсяг творів - щонайбільше 10 тис. знаків неопублікованого раніше тексту. Мова - українська. Жанр - новела.

Тема творів - вільна. Додаткова умова - дія новели мусить відбуватися в сучасному українському місті. Його особливості мають бути в тексті. Наприклад, бути важливими для розвитку дії. Час дії твору - наші дні. Міста окупованого Криму й Донбасу - українські.

Винагорода переможцю: публікація новели в журналі "Країна" і на сайті Gazeta.ua та 5 тис. грн. Новели інших фіналістів оприлюднять на сайті Gazeta.ua. Додаткова спеціальна відзнака одному з фіналістів - друк новели в "Газеті по-українськи".

Тексти, а також контактні дані й біографію надсилайте до 1 травня 2017 року включно на адресу [email protected] або на поштову скриньку: "Газета по-українськи", а/с 31, Київ, 03067 із позначкою "Новела по-українськи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зустрічався з наркодилером під пам'ятниками комуністичних діячів" - "Новела по-українськи" нагородила переможців

Своєю участю в конкурсі автор дає згоду на публікацію новели на сайті Gazeta.ua, в "Газеті по-українськи" й журналі "Країна" та згоду на опрацювання, збереження й використання його персональних даних. Автор гарантує, що не порушує законодавства про авторське право та суміжні права.

До журі ввійдуть представники редакції журналу "Країна", а також письменники й видавці. Роботи оцінюватимуть анонімно. У конкурсі не можуть брати участь працівники журналу "Країна", "Газети по-українськи" й Gazeta.ua.

Твір переможця надрукують у журналі "Країна" влітку 2017 року.

Під грошовою винагородою мають на увазі отримання переможцем 5 тис. грн з урахуванням усіх утриманих податків і зборів. Детальніше про умови конкурсу - на сайті Gazeta.ua.

Минулого року конкурс мав вільну тему, але в тексті мусив бути мотив декомунізації. Перемогу розділили новели "Інколи горобець рідніший за людину, або Чорні ворони з зірками" 60-річного Олександра Вівчарика зі Сміли на Черкащині та "Моноліт" 29-річного Валерія Пузіка родом зі Старої Синяви на Хмельниччині. Незабаром у харківському видавництві "Віват" вийде перша книжка Валерія Пузіка. Це збірка короткої прози "Моноліт". Назву їй дала новела-переможець конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «"Новела по-українськи" стартує вп'яте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути