субота, 22 серпня 2015 04:55

Норвегія не дозволила Росії проінспектувати свої рибні господарства

Норвегія не дозволила Росії проінспектувати свої рибні господарства
www.liveinternet.ru

Компетентний орган Норвегії Маттельсінет відмовив фахівцям Россільгоспнагляду в інспекції своїх рибних підприємств безпосередньо перед поїздкою, що є "безпрецедентним випадком" за всю роботу російського відомства.

Про це повідомила прес-секретар Россільгоспнагляду Юлія Мелано, передає РИА Новости.

Мелано розповіла, що Маттельсінет нібито "невмотивовано" відмовив у проведенні інспекції 14 норвезьких підприємств із виробництва лосося і форелі в аквакультурі. Відповідне звернення надійшло до Россільгоспнагляду від головного ветеринарного інспектора Норвегії Христини Ландсверк, а слідом за цим — з посольства Норвегії в Москві.

"Посольство Королівства Норвегії засвідчує свою повагу і має честь повідомити про те, що норвезькі компетентні органи прийняли рішення про недоцільність в поточній ситуації проведення інспекцій в Норвегії наступного тижня", — передала зміст листа Мелано, додавши, що "дії норвезьких колег є безпрецедентними за всю історію інспектування Россільгоспнаглядом підприємств в третіх країнах".

За її словами, відмова від інспекції надійшла у службу напередодні відправки російської делегації в Осло, де планувалося розпочати роботу з 24 серпня, в момент, коли інспектори Россільгоспнагляду вже проходили інструктаж.

Попередні інспекції Россільгоспнагляду показали, що переважна більшість підприємств, заявлених до інспекції, виявляються не готові виконувати вимоги безпеки, що пред'являються законодавством Росії та ЄАЕС, що призводило до запровадження "закономірних" обмежень на їх діяльність.

"Ухилення Маттельсінет від інспекцій — схоже на поведінку страуса, що ховає при небезпеці голову в пісок. Рішення ЄАЕС, що передбачає порядок проведення інспекцій в третіх країнах, дає уповноваженому ветеринарному органу, який ініціював перевірку, в даному випадку — "Россільгоспнагляду", право вводити тимчасові обмеження на постачання з підприємств, які відмовилися від інспекції, що і буде зроблено з 24 серпня 2015 року", — додала прес-секретар російського відомства.

Нагадаємо, 7 серпня 2014 року російська влада оголосила про заборону поставок ряду продовольчих товарів з країн, які запровадили або підтримали санкції проти РФ. Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій, США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія не дозволила Росії проінспектувати свої рибні господарства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути