середа, 02 березня 2016 06:15

Німеччина не хоче додатково приймати біженців

Німеччина не хоче додатково приймати біженців
Фото: REUTERS

Ситуацію на грецько-македонському кордоні не можна порівняти з ситуацією в Угорщині у вересні 2015 року. Про це у вівторок, 1 березня, заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель, відкинувши таким чином можливість додаткового прийому біженців Німеччиною, передає Deutsche Welle.

За словами канцлера, в Греції є центри для прийому біженців, які повинні використовуватися за призначенням. Меркель також зазначила, що не лише Македонія, але й Греція як країна Шенгенської зони має захищати свої кордони. А також брати участь у плані щодо розподілу біженців серед країн Євросоюзу. Тоді й Німеччина прийме свою частину мігрантів, наголосила канцлерка.

"Немає такого права, щоб біженці могли казати, що вони хочуть притулок у якійсь конкретній країні ЄС за своїм бажанням", - сказала Меркель. Вона вважає, що партнери по ЄС мають допомогти Греції, яка потерпає через перекриття балканського маршруту.

Для вирішення міграційної кризи країни ЄС повинні діяти спільно, впевнена канцлер ФРН. На її думку, закриття Македонією кордону з Грецією контрпродуктивне.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина не хоче додатково приймати біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути