Ексклюзиви
середа, 17 вересня 2014 16:10

"Не можна побудувати вільне суспільство без тактичних поразок і втрат" - Вакарчук

"Не можна побудувати вільне суспільство без тактичних поразок і втрат" - Вакарчук
Фото: vidomosti-ua.com

Сьогодні головне завдання українців - побудова вільного суспільства, навіть якщо задля цього доведеться піти на втрати та певні поразки. Про це сказав лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук в ефірі телеканалу ZIK.

За словами Вакарчука, сьогодні звучить чимало риторики про те, що треба взяти волю в кулак, забути про інші речі та повністю зосередитися на перемозі над агресором.

"На мій погляд, це стратегічна помилка. Будівництво вільного суспільства – а зараз це наше головне завдання — може відбутися лише ціною тактичного програшу, певних трат. Ми не повинні боятися щось втратити, бо вільне суспільство - це 100-відсоткова перемога на сотні років наперед", - зазначив музикант.

Усі країни, на переконання Вакарчука, розвиваються за історичною синусоїдою.

"Україна і Європа нині перебувають на різних етапах. Європа вже пережила своє "не боятися", тоді як ми лише стоїмо на порозі "не боятися нового". Натомість Захід зараз в іншій фазі - застою, стабільності. Попри це, питання гідності людини, права вибору - на першому місці в європейських країнах, а це ознака саме вільного суспільства. Для мене не так важливо, чи ми станемо успішними сьогодні, важливіше - чи збудуємо незворотній вектор майбутнього успіху", - наголосив лідер "Океану Ельзи".

На переконання музиканта, унікальність України полягає в тому, що 500 років у ній переважало абсолютно самодержавне суспільство, яке лише тепер вирішило перейти на нові рейки і спробувати піти європейським шляхом.

"Нам це дається важко, нам болить, нам кровить... Але тепер наше майбутнє залежить від того, чи стане нам нервів і терпіння довести справу до кінця, чи, зрештою, залишимо все, як є", - резюмував Вакарчук.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна побудувати вільне суспільство без тактичних поразок і втрат" - Вакарчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути