Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2017 14:09

Наталії Гринюк, яка шість років живе без нирок, потрібні донори крові

Наталії Гринюк, яка шість років живе без нирок, потрібні донори крові
Фото: 33kanal.com

32-річна Наталя Гринюк із міста Липовець Вінниччини шість років живе без нирок. Кожного місяця витрачає на лікування від п'яти тисяч гривень. Щоб оплатити процедури, продовжує працювати вчителем у сусідньому селі Попівка.

"У мене почало боліти серце. Я пішли в лікарню. Виявилося, що повністю відмовили нирки. У всьому тілі була вода: в голові, в очному дні, в органах. З тих під живу лише завдяки гемодіалізу (механічне очищення крові від відходів, солей і рідин - Gazeta.ua). Він безкоштовний, але за всі інші ліки потрібно платити. Наприклад, один препарат для крові коштує 900 гривень. Його вистачає на 5 процедур. Бинти, шприци,рукавички - все за власний рахунок, не рахуючи дорогу. Одна поїздка виходить 150 гривень", - розповідає Gazeta.ua Наталя Гринюк.

"Найважче знайти донорів. А без крові я не можу жити. Падає гемоглобін. Є ліки, але вони коштують, як маленький корабель. За донорську кров треба платити 200 - 250 гривень. Поки-що не має жодного донора. Дуже потрібні люди, які погодяться здати кров. Така допомога набагато краще, ніж грошова".

Наталя Гринюк самостійно виховує двох доньок 10-річну Тетяну і 12-річну Анну. Чоловік залишив її після того, як вона допомогла йому вилікуватися від хвороби.

"Чоловік від мене пішов. У нього була вроджена вада нирки. Я за руку завела його до лікарів. Вмовила зробити операцію. Потім виходжувала його в лікарні. Спала на стільчику. Коли він видужав, залишив мене саму після 12 років подружнього життя. Захотів мати здорову жінку. Стараюся зблизити його з доньками. Переживаю, бо в мене залишилася лише мама. Лікарі сказали проживу вісім років, шість уже пройшло", - каже Гринюк.

Якщо ви мешкаєте у Вінниці і можете здати для кров (будь-якої групи) - зателефонуйте Наталії: (097) 925-48-22

Допомогти фінансово можна за карткою Приватбанку: 5168 7572 8840 7671 (Гринюк Наталя Юріївна)

Зараз ви читаєте новину «Наталії Гринюк, яка шість років живе без нирок, потрібні донори крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути