четвер, 02 жовтня 2014 17:08

"Народний фронт" продовжує напрацьовувати план по захисту України

"Народний фронт" продовжує напрацьовувати план по захисту України

Військова Рада Політичної партії  "Народний фронт"  продовжує концептуальні напрацювання щодо підвищенняобороноздатності України.

За підсумками другого засідання Військової Ради представники силових структур,  командири добровольчих батальйонів, офіцери спецслужб, які входять до цього органу,  розробили ряд пропозицій побудови сектору військової  безпеки. А саме  - пропозиції стосуються створення професійної армії  та потужного резерву, перетворення добровольчих батальйонів у сили спеціального призначення.

Про це сьогодні на прес-конференції  у виборчому штабі партії "Народний фронт" заявив координатор  Військової  Ради, підполковник запасу Дмитро Тимчук.

"Ми зараз розуміємо, що той стан, у якому перебуває силовий сектор, він не відповідає вимогам сьогоднішнього дня", - сказав він.

"За логікою подій ми готуємо свої  пропозиції  щодо протидії агресії  Російської Федерації. Потенціали військові та економічні України і Росії порівнювати  достатньо складно,  тому ми маємо бути готові дати асиметричну відповідь. Під цим поняттям ми розуміємо мілітаризацію України, тобто підготовку населення щодо відповіді на військову агресію", - заявив Тимчук.

"У нашому баченні рецепт побудови сектора національної  безпеки полягає у створенні професійної  армії чисельністю  150  тисяч, і потужного резерву  - десь 500 тисяч. При цьому територіальна оборона буде прив'язана до територіальних  адміністративних  одиниць і полягатиме у двох  компонентах – резерв для ЗСУ і Національної  гвардії", - наголосив координатор Військової  ради "Народного фронту".

Передбачається,  що Національна гвардія не лише допомагатиме підтримувати порядок всередині країни,  а й забезпечуватиме контроль на прикордонних  територіях.

"Ми прийшли до висновку,  що той формат охорони кордону, який був до цього, нам не підходить. Ми бачили, що яка ситуація виникла на кордоні Луганської  і Донецької  областей, і як потім там опинилися озброєні найманці і озброєння з Росії. Все це свідчить,  що прикордонна служба була не готова для протидії таким  вторгненням", - зазначив Тимчук.

На його думку, саме у такому новому форматі – прикордонна служба і Нацгвардія -  має бути захист кордонів  з Росією і Придністров'ям.

Окремо координатор Військової Ради "Народного фронту" наголосив і на обов'язковій військовій освіті населення, яка має  складатись із трьох  етапів: базового – шкільного, другого, коли отримуватимуть практичну підготовку і "третій етап – це коли ти вибираєш, резерв національної Гвардії  чи резерв Збройний сил", - наголосив Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «"Народний фронт" продовжує напрацьовувати план по захисту України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути