Ексклюзиви
пʼятниця, 06 березня 2015 15:53

Наразі з свідомістю наших бійців працюють тільки волонтери і націоналісти, — доброволець "Карпатської Січі"

Наразі з свідомістю наших бійців працюють тільки волонтери і націоналісти, — доброволець "Карпатської Січі"

Однією з причин програшу інформаційної війни Росії є відсутність роботи із свідомістю українських бійців. Про це в інтерв'ю Espreso TV повідомив заступник голови ВО "Свобода" з воєнних питань, доброволець батальйону "Карпатська Січ" Юрій Сиротюк.

"Вони поїхали з дому, не маючи ні власної етнічної, ні української свідомості. Та ще й їм кажуть, що Порошенко їх не вдягнув, не нагодував. Кого вони будуть ненавидіти – Росію чи українську владу?", — розказав Сиротюк.

Також він повідомив про те, що в прифронтовій зоні майже всюди чутно радіохвилю, на якій розповідають про досягнення ДНР-ЛНР. "А з нашого боку немає жодної відповіді. До речі, один із полонених "свободівців", що провів півроку у підвалі СБУ в Донецьку, розповідав, що якщо слухати це радіо певний час, то починаєш підпадати під цей інформаційний вплив, розуміти цих людей", — пояснив "свободівець".

Юрій Сиротюк каже, що на даний момент із українськими бійцями працюють тільки волонтери. Зокрема вони привозять малюночки дітей зі школи чи дитсадку — ці обереги є майже у кожного українського солдата. Також приїжджають українські гурти, барди та інші митці. Наприклад, Михайло Іллєнко їздив по лінії фронту та показував свій фільм "Той, що пройшов крізь вогонь".

Окрім цього, Сиротюк розповів, що бійці-"свободівці" разом із волонтерами намагаються в зоні АТО видавати бойові листки та планують налагодити роботу кількох медіа-проектів. "Є ідея в прифронтовій зоні запустити радіо та інтернет-телебачення. Постійно проводимо відкриті публічні заходи. Паралельно ліквідуємо наслідки пострадянського режиму. Бо, як відомо, де падають Лєніни, падає й можливість російської пропаганди. А я особисто, вже не раз відвозив туди брошури по бандерофобії російською мовою", — підкреслив "свободівець".

Нагадаємо, що у лютому "Свободою" було утворено комбатантське об'єднання "Легіон Свободи". До його складу увійшли усі "свободівці", які в складі Збройних Сил України, Національної Гвардії, спецпідрозділів МВС та Добровольчих батальйонів беруть участь у війні з Росією. На теперішній час у складі "Легіону" - понад 700 бійців.

Зараз ви читаєте новину «Наразі з свідомістю наших бійців працюють тільки волонтери і націоналісти, — доброволець "Карпатської Січі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути