Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2016 16:35

Найстарішого барана України годують смузі із свіжої трави
3

Фото: Інна Черненко

Найстаріший баран в Україні 13-річний Тулуп найбільше любить їсти моркву і кавуни. Через втрату зубів скубати траву він не може. Господиня готує для нього смузі зі свіжої трави.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла власниця барана Інна Черненко з Миколаєва.

"Тулуп любить овес, сіно, кавуни і моркву. Також подобаються йому сухарики і листя фруктових дерев. Коли Тулуп був молодшим, любив пастися на свіжій траві. Недавно від старості у нього випали передні зуби. Щипати траву не може. Її доводиться перебивати на блендері. За життя Тулуп хворів лише раз. Сталося це з моєї вини. Якось зварила йому картоплі, яка від сонця позеленіла. Тулупчику зразу ж стало зле. Коли викликали ветеринара, пояснив, що зеленої картоплі баранам давати не можна", - сказала вона.

"Останнім часом Тулупчик став накульгувати на заднє копитце. Допомогти нічим не можемо. Ветеринар каже, що це від старості. Заскокоює: "Не переживайте. Барани зазвичай живуть не більше 10-12 років. На старості у них випадають всі зуби і вони взагалі не можуть піднятися. Ваш баран для свого солідного віку і так зберігся непогано", - додала вона.

Інні також розповіла, що барана їй подарувала мама на Новий рік.

"У дитинстві вірила в Діда Мороза. Якось написала йому листа. Попросила порадувати мені на Новий рік живого баранчика. Мама знайшла цей лист під ялинкою і вирішила виконати моє бажання. Коли побачила живого баранчика, моїй радості не було меж. Йому було лише 2 дні. Важив не більше 7 кілограмів", - розповіла вона.

"Спочатку годувала його із соски овечим молоком, яке мама купувала на базарі. Коли лягала спати, клала Тулупчика поряд із собою на подушку. Спати біля нього було приємно, бо він був рожевим і м'якеньким. Коли підріс, довелося перевести його на вулицю. Там збудували для Тулупчика окремий будиночок", - додала Інна Черненко.

Нагадаємо, що Тулупа назвали найстарішим бараном України наприкінці літа представники Національного реєстру рекордів.

Зараз ви читаєте новину «Найстарішого барана України годують смузі із свіжої трави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути