Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2012 13:23

Найнебезпечніша гірська стежка на горі Хуашань пролягає по повітрю
23

Фото: Фото: rulez-t.info / naglobuse.com

Гора Хуашань розташована в 120 км на схід від Сіаня і знаменита своїми величними скелями, крутими стежками, але перш за все - своїми фантастично прекрасними видами.

Гора вважається однією з найбільш крутих гір у світі, і раніше здійснювати сходження на неї було дуже небезпечним заходом. Навіть зараз туристів вражають круті підйоми і майже вертикальні сходи, що ведуть на кожну з 5 вершин гори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під водою Бермудського трикутника знайшли піраміди

Хуашань має п'ять вершин: Південна, Північна, Західна, Східна та Центральна, з яких Південна вершина зі своїми 2155 метрами найвища, навіть якщо всі піки здаються приблизно однаковими. Вони нагадують за формою пелюстки квітки, звідки і пішла назва гори, яке в перекладі з китайської означає "квітка".

До гори Хуашань легко дістатися від міста Сіань, і витрачені на сходження зусилля окупляться сторицею, коли перед вами відкриється грандіозна панорама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Торонто пропонують екстремальну прогулянку по 356-метровій вежі

На початку 90-х років тут проклали доріжки і сходи, в середині 90-х років був встановлений фунікулер. Були розроблені нові маршрути, а найнебезпечніші - повністю закриті. Сьогодні можна сказати, що сходження на гору Хуашань настільки безпечне, наскільки може бути безпечний похід у гори. Однак через Південну вершину гора уславилася як небезпечна. На всіх піках зустрічаються труднощі, але сходження на Південну вершину - це зовсім інший тип підйому. Стежка Південної вершини має репутацію однієї з найбільш небезпечних стежок у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кранс-Монтана збудували підвісні велодоріжки

Вона дуже крута, а на окремих ділянках являє собою закріплені на скелі вузькі дошки уздовж вертикального схилу. Єдиною опорою служать ланцюги. Жодних огорож. Справжня пригода для відважних сміливців. Адже навіть страховка не дає повного відчуття безпеки при переміщенні цією стежкою.

Зараз ви читаєте новину «Найнебезпечніша гірська стежка на горі Хуашань пролягає по повітрю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути