середа, 25 листопада 2015 08:00

"Нах*й ви це робите?" - на Майдані пролилася перша кров (день 5)
9

 

У ніч на 25 листопада близько тисячі майданівців відбивалися від "Беркуту", який намагався зачистити Європейську площу. На допомогу їм підійшли протестувальники з Майдану Незалежності. Наступ зупинили.

На головній площі столиці, де проходить неполітичний мітинг, виступає співачка Руслана. Вона закликає прибрати всю політичну символіку і гасла.

 

Під ранок невідомі в чорних масках нападають на майданівців. Людей, які залишаються біля Стели, оточує "Беркут". Сили були нерівні і прихильники асоціації з ЄС поневолі відступили. Силовики контролюють Майдан Незалежності, сюди вже заїхала техніка для встановлення ковзанки і ялинки.

 

З першим метро у центр столиці прибувають люди.

На 10 годину ранку біля Кабміну вже зібралося близько 1,5 тисячі учасників Євромайдану. Мітингувальники вже перекрили вулицю Грушевського. Вони тримають державні прапори та кричать "Ганьба", вимагаючи таким чином відставки уряду.

 

Біля будівлі уряду почалася штурханина між мітингувальниками та міліцією - був застосований сльозогінний газ. Жінки навколішки просять правоохоронців приєднатися до протесту. Врешті сутички згасли.

 

Нарешті, на 5-й день акцій протесту, президент Віктор Янукович зробив першу заяву, підкресливши, що його політика стосовно євроінтеграції завжди була послідовною. У свою чергу депутат-"регіонал" Олена Бондаренко заявила, що в акціях протесту беруть участь "безробітні і студенти, які утекли з пар".

У цей день Юлія Тимошенко оголосила про безстрокове голодування.

Gazeta.ua зібрала ГАСЛА ТА ЖАРТИ П'ЯТИ ПЕРШИХ ДНІВ ЄВРОМАЙДАНУ

Після полудня одному з активістів на Майдані стало погано. Ще до приїзду "швидкої" молодій людині допоміг міліціонер, після чого, під оплески мітингувальників, повернувся в стрій.

 

Близько 18 години у центрі Києва триває мирний протест, люди носять символіку, спілкуються між собою, ніякі гасла не кричать. Уже за 2 години близько тисячі правоохоронців намагаються витіснити з Європейської площі протестувальників.

На вулиці Трьохсвятительській зафіксували автівку силовиків із прослушкою. Мітингувальники відштовхали її подалі від площі. Сюди підтяглися "беркутівці" і почали бити людей. Чоловікові розбили голову.

"На х*й ви це робите?", - звернувся до "Беркуту" Юрій Луценко.

 

Люди продовжують підходити. На вечір 25 листопада на двох майданах зібралося близько 10 тисяч мітингувальників.

До опівночі силовики під оплески відступили від Європейської площі, де раніше зробили живий кордон з боку Хрещатика.

Після подій 24-25 листопада кілька учасників були затримані за опір органам міліції. Деяким із них суд обрав як запобіжний захід утримання під вартою.

Неабияку зацікавленість до новин з центру Києва проявляють російські ЗМІ. Вони називають прихильників євроінтеграції "молодчиками".

"Для бюджетников, шахтеров и металлургов ассоциация Украины с ЕС означала бы закрытие предприятий и увольнение, ведь все рынки сбыта - это Россия", - лунає з російського ТБ.

Зараз ви читаєте новину «"Нах*й ви це робите?" - на Майдані пролилася перша кров (день 5)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути