Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2014 13:21

Нацрада України попросила Цукерберга змінити українського адміністратора в "Фейсбуці"

Нацрада України попросила Цукерберга змінити українського адміністратора в "Фейсбуці"
Фото:lanzy.ru

Члени Нацради України написали лист засновнику і главі світової соцмережі "Фейсбук" Марку Цукербергу, в якому звернули його увагу на загрозу зі сторони російської пропаганди для користувачів соцмережі в Україні.

Про це під час прес-конференції повідомив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, передає УНН.

Зокрема, за словами Артеменко, у цьому зверненні йдеться про прохання змінити адміністратора вітчизняного сегмента в "Фейсбуці", оскільки він є громадянином Росії і саме тому, ймовірно, блокує блоги деяких українських користувачів.

Чиновник зазначив, що дана ініціатива є приватною і її авторами виступили безпосередньо він і його перший заступник Ольга Герасим'юк.

"Ми готуємо зараз лист засновнику і главі "Фейсбуку" Марку Цукербергу з метою донести до нього широко масштабність російської пропаганди. "Фейсбук" постійно атакується проросійськими групами, що фінансуються близькими до Кремля силами", - розповів Артеменко.

Він уточнив, що підставою написання цього листа став факт блокування багатьох відомих українських блогерів, зокрема сторінки групи українських матерів солдатів.

"Звертаючись до Цукерберга ми з Герасим'юк просимо розглянути питання щодо заміни адміністратора українського сегмента соцмережі, який на сьогодні є громадянином Росії, на громадянина України або громадянина іншої нейтральної до того, що відбувається зараз в Україні, країни", - розповів чиновник .

Він додав, що цей лист попросять передати засновнику "Фейсбуку" посла США в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада України попросила Цукерберга змінити українського адміністратора в "Фейсбуці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути