Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2015 19:38

На виставку українського плакату заборонили вхід російським ЗМІ
12

Фото: Анатолій Гаєвський

У київському Центрі сучасного мистецтва "М17" відбулось відкриття виставки "Український патріотичний плакат 2015". Для виставки відібрали 100 кращих робіт з усієї України за темами: "Підтримка української армії", "Свободу політв'язням!", "Єдина, неподільна, незалежна Україна", "Нова українська героїка". Серед авторів такі відомі імена як Андрій Єрмоленко, Микола Гончаров, Святослав Пащук, Дмитро Кришовський, Антон Мирзін.

"Минулого року на нашу виставку завітали кілька російських ЗМІ, в результаті проти одного з художників, тоді громадянина РФ, Антона Мирзіна відкрили кримінальну справу, через що йому довелось перебратися до України" - зауважила куратор Єлизавета Бєльська.

"Мета виставки - популяризація такого жанру як плакат, особливо патріотичний. Ми із початком революції та війни зіштовхнулися із проблемою якісної агітпродукції, яка могла б на собі замикати певні метафори, форми соціального, емоційного або ментального буття соціуму українського. Тому, це перше завдання, популяризувати цей жанр" - розповідає куратор виставки Антін Мухарський

По завершенні виставки відбудеться аукціон, а виручені від продажу кошти підуть на допомогу військовослужбовцям. (На кошти зібрані від аналогічного аукціону минулого року вдалося врятувати кінцівки восьми військовослужбовців, а також придбати високоточний хірургічний апарат).

"Раніше фактично не було такого українського контенту, взагалі. Але за останні два роки інтернет вибухнув патріотичними плакатами та патріотичною символікою. Ми задумалися над тим, що ми програвали інформаційну війну і зараз це одна зі зброй, яка допомагає воювати з загарбником" - зауважує художник Андрій Єрмоленко.

Виставка триватиме до 4 грудня.

Зараз ви читаєте новину «На виставку українського плакату заборонили вхід російським ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути