четвер, 25 грудня 2014 23:19

На Полтавщину від ООН надійшла допомога вимушено переселеним
6

Сьогодні у курортний Миргород прибула гуманітарна допомога для вимушено переселених осіб від Організації Об'єднаних Націй.

Це місто Полтавщини є найбільш привабливим для переселенців із Донбасу. На обліку вже перебуває більше 2000 осіб.

"Миргород третє місто в області після Полтави і Кременчука по кількості переселенців. Але якщо брати по кількості населення, то Миргород менший від Полтави десь у 10 разів, від Кременчука близько у 8. То ж наше місто набагато менше і має набагато менші можливості для забезпечення нормальних умов для переселенців",– говорить міський голова Миргорода Сергій Соломаха.

Сьогоднішня гуманітарна допомога - це перший транш. Допомога склала 700 продуктових наборів. Ними планують забезпечити виключно соціально незахищені версти переселенців. Її отримають багатодітні сім'ї, інваліди, вагітні жінки, діти-сироти. За кілька днів має надійти другий транш. Він передбачає забезпечення суто багатодітних сімей.

"За час незалежності Україна вперше стикнулася із такою проблемою, як вимушено переміщені особи в середині країни. Ми не були готові стикнутися із такою кількістю осіб, які приїхали в наші міста і, зокрема, у Миргород, і з такою кількістю їхніх проблем, тому що ми можемо тільки уявити собі, що ці люди пережили. Вони іноді змушені були бігти звідти в тому, у чому стояли. У такий момент соціального виклику нам не обійтися без зовнішніх інвестицій. Це ті міжнародні організації, котрі готові прийти у Миргород і взяти частину вирішення проблем переселенців на себе",– пояснює Надія Тимошенко, координатор регіональної програми розвитку ООН "Гуманітарна допомога вимушено переміщеним особам в Україні".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщину від ООН надійшла допомога вимушено переселеним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути