четвер, 29 січня 2015 22:50

На Полтавщині вшанували загиблих у бою під Крутами та полеглих бійців АТО
8

97-му річницю бою під Крутами відзначили віче і покладанням квітів до пам'ятника Козаку у Миргороді на Полтавщині. На захід прийшли як громадські активісти та мешканці міста, так і представники міської і районної рад.

Із вступним словом до присутніх звертається головам Миргородської міської партійної організації ВО "Свобода" Олег Супруненко. Пояснює, сьогодні уся Україна згадує бій під Крутами. Це був бій, де студенти виборювали сьогоднішнє майбутнє. І можна сміливо проводити паралель. У далекому 1918 році студенти виборювали незалежність України. І у листопаді 2013 року студенти також стали за майбутнє нашої держави.

"Студенти, котрі прийняли бій під Крутами, своєю кров'ю оживили українську націю. Я один із тих, хто 29 листопада вже позаминулого року знаходився на Майдані. Якраз у ніч, коли були побиті студенти. Підлість і підступність тієї влади була безмежною. Правоохоронці на наше запрошення, щоб запобігти провокаціям, нічого не зробили. Я зустрічав "беркутівців" особисто. Стояв із ними більше трьох годин віч-на-віч. А вночі відбулося те, що ми зараз знаємо. Якби не це побиття студентів, то ми б могли мати Януковича-2, Януковича-3. І успадковували б злочинну владу. Так, тоді пролилася перша кров. Але вона пролилася недаремно. І після тієї крові буквально на другий-третій день люди, які знаходяться зараз і тут, вже були на Майдані",– говорить активіст Євромайдану Юрій Ханко.

Присутні на віче почтили хвилиною мовчання Героїв Крут, Небесну сотню та загиблих учасників АТО.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині вшанували загиблих у бою під Крутами та полеглих бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути