Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2010 11:53

На Полтавщині на вантажівці згоріло 11 скатів

На Полтавщині на вантажівці згоріло 11 скатів

У вівторок за сто метрів від залізничного переїзду в селі Бутенки неподалік від міста Кобеляки на Полтавщині загорілась вантажівка.

Через коротке замикання згоріло 11 скатів на вантажівці "ДАФ", що перевозила коксохімічне пальне з Дніпропетровська в Кременчук. Пошкоджена обшивка спеціальної автоцистерни.

Водій розповів кореспонденту Gazeta.ua, що не помітив загорання. Скати горіли на ходу.

Як повідомив Андрій Гречаний з Кобеляцького райвідділу МНС, від вітру вогонь ще більше роздмухався. Водієві почали сигналити зустрічні машини.

"Водій вантажівки зупинився, вискочив у майці й тапочках, бо фура іномарка, у ній тепло. Почав заливати вогнегасниками, але це не допомогло. Нас одразу не викликав. Потім спробував загасити снігом, викликав рятувальників з горем пополам. У нього не виходило подзвонити з мобільного. Нам теж складно було до нього дістатися, бо дорога до села у снігові й льоду", - розповіли в МНС.

Від нагрівання коксохімічне пальне почало витікати з цистерни. Проте рятувальники кажуть, воно не горюче, тому великої небезпеки не було. Вдалося врятувати машину і причіп. Уціліли тільки скати від кабіни.

"Після обіду фірма пригнала іншу вантажівку, паливо перекачали і повезли далі. Збитки оцінили в десять тисяч гривень. Врятовано вантаж на суму 772 тисячі гривень", - додав А.Гречаний.

Коксохімічне пальне використовується в енергетичних цілях подібно до мазуту. Вважається кращою альтернативою газу і мазуту за якістю та ціною.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині на вантажівці згоріло 11 скатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути