Ексклюзиви
вівторок, 13 жовтня 2015 13:55

На Донбасі ситуація гірша, ніж у Придністров'ї - Кучма

На Донбасі ситуація гірша, ніж у Придністров'ї - Кучма

На Донбасі не повториться придністровський сценарій, ситуація може бути складнішою Так вважає представник України в Тристоронньої контактній групі Леонід Кучма.

"Ми на Придністров'я зовсім не схожі в цьому плані, абсолютно не схожі ... Це буде найгірший варіант для нас, абсолютно найгірший. Тому потрібно доводити до завершення те, що декларує сьогодні наш президент, і я всіляко його в цьому плані підтримую: вивід усіх військових формувань, які б вони погони там не носили (личок там вже немає російських, але звідки вони прийшли, ми всі добре знаємо), висновок важкої зброї обов'язково, роззброєння також потрібне", - сказав він журналістам у вівторок в Чернігові, відповідаючи на питання про те, чи не буде на Донбасі своєрідне Придністров'я.

Кучма пояснив, що в Придністров'ї нічого не було зруйновано, а "на Донбасі все зруйновано". "Що, Росія хоче взяти собі цей шматок проблем? Ні, вона не хоче. Вона хоче скинути це на Україну і знає, що Україні така ситуація не додаватиме сил. А навпаки - буде допомагати руйнувати всю систему", - вважає він.

Щодо кордону Кучма зазначив: "У Придністров'ї немає кордону з Росією, а у нас 400 км контрольованого Росією кордону - через нього можна робити все, що завгодно. І навіть якщо там, вибачте, мир буде, то там всі ці військові одягнуть погони поліції або міліції, сбушників, армії і т.д".

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ситуація гірша, ніж у Придністров'ї - Кучма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути