пʼятниця, 29 серпня 2014 18:06

МВС розслідує махінації "сім'ї" на 300 млн грн

МВС розслідує махінації "сім'ї" на 300 млн грн

Слідчим управлінням внутрішніх справ у Харківській області відкрито кримінальне провадження (внесено до реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження під номером 12014220000000725) відносно посадових осіб ПАТ "ЦЕНТРЕНЕРГО" по статті 191 ч3 – розкрадання державних коштів.

Про це повідомляють Известия.

Як стало відомо з джерел в обласному управлінні МВС, в справі фігурує група посадових осіб, відома як "Група Олега Коземко", яка за допомогою підставних компаній "сім'ї" КСП "ПОЖТЕХНІКА" та ТОВ "Котлотурбопром" заволоділа в період 2013-2014 рр. державними коштами, в сумі понад 300 млн. грн.

Зокрема, даній групі інкримінується "привласнення групою осіб, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим положенням".

Джерела в МВС розповідають, що дані порушення - лише мала частина тіньових доходів, у порівнянні з доходами від постачань вугілля марок "А", "П" і "Г" на ТЕЦ.
"Постачання на ТЕЦ здійснює ДП "Вугілля України" та "інші постачальники". Відповідно, чим більше об'єм постачань від "інших", тим вищий дохід у зацікавлених осіб і тим менше купується вугілля у державних шахт", - відзначає джерело.

Нагадаємо, 2012 року з приходом в Міненерговугілля Едуарда Ставицького, "сім'я" через постачання вугілля на "Вугілля України", налагодила схему легалізації вугілля з копанок, яка приносила їй по 250-300 гривень з кожної тонни вугілля. Дана схема працює по сьогоднішній день, у тому числі на ПАТ "Донбасенерго".

Зараз ви читаєте новину «МВС розслідує махінації "сім'ї" на 300 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути