Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2014 13:33

Мусій заблокував виплату грошової допомоги членам сімей "Небесної сотні"

Мусій заблокував виплату грошової допомоги членам сімей "Небесної сотні"

Виплата грошової допомоги сім'ям загиблих під час Євромайдану не відбулася через те, що Міністерство охорони здоров'я не погодило список осіб.

Як відомо, 28 березня 2014 року новий уряд видав постанову "Про соціальний захист членів сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21.11.2013 р. по 21.02.2014 р."

У постанові, зокрема, йдеться про те, що держава зобов'язується виплатити одноразову грошову допомогу в сумі 100-кратного розміру прожиткового мінімуму дружинам (чоловікам), їх неповнолітнім дітям, непрацездатним батькам, а також особам, які були на утриманні загиблих учасників Євромайдану.

Однак постанова й досі не виконується. Міністерство соціальної політики мало затвердити список загиблих осіб після погодження з Міністерством охорони здоров'я та іншими відомствами. На першому ж етапі погодження не відбулося, хоча необхідний лише підпис "майданівського" міністра охорони здоров'я Олега Мусія.

Така ситуація виглядає парадоксальною, оскільки Олег Мусій став міністром за "квотою Майдану". Чиновник сам на кожній офіційній зустрічі та своїх численних прес-конференціях активно нагадує, що він - міністр за квотою Майдану, народний міністр, безпосередній очевидець трагічних подій. При цьому, схоже, забувши кому повинен бути зобов'язаний за свій нинішній статус.

Нагадаємо, під час політичного протистояння взимку цього року він був організатором і координатором медичної служби на Євромайдані. Міністром охорони здоров'я України в Кабінеті міністрів Арсенія Яценюка його призначено 27 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Мусій заблокував виплату грошової допомоги членам сімей "Небесної сотні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути