пʼятниця, 06 березня 2015 21:49

Можновладці, котрі керують по-старому, мають зібрати валізи та тікати з України

Можновладці, котрі керують по-старому,  мають зібрати  валізи та тікати з України
Фото: Микола Марченко

Голова асоціації фермерів та приватних землевласників Полтавської області Віктор Галич, який кілька днів тому повернувся із зони АТО, де побував як волонтер, розповів про сухпайки, ситуацію у зоні АТО та відсутність в Україні реформ.

"Показують мені бійці сухпайки. Наш і російський. Наче нормальні пайки. Але у нашому навіть шматочка шоколаду не побачиш. Хоч в умовах військових дій для підтримки сил це необхідний продукт. А в російському лежить шоколадка, правда без маркування. Але на смак однозначно фірми "Рошен". А на Липецькій фабриці Порошенка випускають до 50 тонн шоколаду у день. То хто кого фінансує? Невже не можна нашим бійцям подарувати по шоколадці. Але ж бачте, власні бізнес-інтереси наших можновладців стоять вище за державні. Або із зони АТО з-під обстрілів хочуть виїхати жінки із дітьми. Але їх не пускають. Такий наказ. І в той же час сепаратисти легко опиняються на території, що контролюється українською владою. То що мешканці Донбасу будуть думати про Україну?", – розповідає Віктор Галич.

Говорить, зараз потрібні комунікатори, тобто ті, хто людей зможе об'єднати. Простий тест. Хочете призначити керівника середньої чи вищої ланок управління? Тоді пошліть його до натовпу людей і хай він спробує їм пояснити, скажімо, необхідність підвищення цін на газ. І якщо він зможе їм все розтолкувати і вони його не роздеруть, то оце новий керівник.

"Ви ж бачите, реформ немає і їх не буде. Один простий показник. Будь-якій реформі передує діалог із громадськістю. Збираєтеся робити реформу самоврядування, освіти, то повинні не вилазити із телевізора, газет. І кожен день буквально на пальцях показувати, що буде від реформи через місяць, через квартал, півроку і рік. Щоб це розумів кожен громадянин, тоді цю реформу підтримають. Зараз діалогу я не бачу. Показують прем'єра, перед котрим сидять п'ять журналістів і їм він на 4 питання відповідає 2 години. Послати б його у Англію. Там у парламенті за 2 години запитань до уряду, урядовці відповідають на 100 запитань. Там не просторікують, а говорять конкретно. А в нас говорять багато, але ні про що. Тобто просто запудрюють людям мізки. Якщо наші можновладці хочуть керувати по-старому, то мають швидше зібрати вілізи та тікати з України", – пояснює Галич.

Зараз ви читаєте новину «Можновладці, котрі керують по-старому, мають зібрати валізи та тікати з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути