пʼятниця, 21 вересня 2018 08:47

Мовна позиція Кошового спровокувала критику

Мовна позиція Кошового спровокувала критику
Лариса Ніцой порадила Євгену Кошовому писати фільми українською. Фото: bukovyna.org

Зірку студії "Квартал 95" Євгена Кошового дратує, коли у відповідь на російську мову говорять "чемодан - вокзал - Росія".

Він стверджує, що майже досконало знає українську, однак розмовляє російською, так як довго прожив на Донбасі, передає "КП в Україні".

"Питання не в мові, питання в людях, які придумали проблему. Я все життя говорив російською, я прожив на Донбасі 15 років, я знаю українську мову практично досконально. А хтось раптом каже: "розмовляєш російською - чемодан - вокзал - Росія". Так збирайтеся і їдьте! У мене український паспорт, я громадянин цієї країни, я патріот. І не важливо, якою мовою я говорю. Ось такі псевдопатріоти теж дратують. Та у нас половина уряду не знає української мови, говорять з якимось незрозумілим угорсько-болгарським акцентом", - висловився Кошовий.

На це письменниця Лариса Ніцой закликала Кошового робити фільми "Кварталу 95" українською, щоб популяризувати її.

"Ми повинні іти шляхом всіх європейських країн. Весь публічний простір повинен бути україномовним... А Кошовий може з друзями, з родичами, на вулиці, навіть на роботі розмовляти своєю мовою, якою він звик. Виходячи на екран вони повинні на всю країну свої виступи робити україномовними... Фільми робити, виступи "95-го кварталу" робити українською мовою, і інші люди будуть дивитися і теж переходити на українську в публічному просторі", - порадила Ніцой.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичному McDonald's відмовилися обслуговувати українською

Львівська облрада оголосила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту. Для контролю за його дотриманням створять робочу групу з представників поліції, районних адміністрацій і громадськості. Депутати планують звернутися до Верховної Ради з пропозицією заборонити публічне відтворення аудіовізуальних творів мовою держави-агресора.

Зараз ви читаєте новину «Мовна позиція Кошового спровокувала критику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути