Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2015 01:12

Moody's знизило до "сміттєвих" рейтинги "Газпрому" і "Роснефти"

Moody's знизило до "сміттєвих" рейтинги "Газпрому" і "Роснефти"
Фото:www.bloomberg.com

Міжнародне агентство Moody's оголосило про зниження рейтингів 16 російських нефінансових підприємств до спекулятивного рівня у зв'язку з пониженням суверенного рейтингу Росії, повідомляється на офіційному сайті організації.

У списку згадані "Газпром", "Газпром нафта", "Роснефть", НОВАТЕК, ЛУКОЙЛ, "Норнікель", "Уралкалий", МТС і "Мегафон". Тепер рейтинги цих організацій знижені з рівня Baa3 до Ba1 з негативним прогнозом, пише Дождь.

Також агентство знизило кредитні рейтинги п'яти інфраструктурних компаній: "Транснефти", "РусГідро", "Атоменергопрому", "Інтер РАО" і "Россет". Таке рішення в Moody's пов'язують зі слабкістю макроекономічного та фінансового клімату Росії.

Аналогічне зниження російського суверенного рейтингу в Moody's пояснювали очікуванням "глибокої рецесії" в 2015 році, ослабленням фіскальної стійкості та обсягу валютних резервів, а також політичної непередбачуваністю.

Суверенний рейтинг Росії раніше знизило до першої "сміттєвої" позначки і агентство Standard & Poor's. Третє велике рейтингове агентство Fitch поки присвоює Росії прикордонний рейтинг BBB- з негативним прогнозом.

Зараз ви читаєте новину «Moody's знизило до "сміттєвих" рейтинги "Газпрому" і "Роснефти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути