Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2013 10:04

Молоді архітектори розробили унікальний проект збереження Гостиного двору

На акції, яка відбулась в Гостиному дворі, що розташований на столичному Подолі, було вручено призи молодим архітекторам, які розробили проект збереження та благоустрою цього об'єкту, навколо якого розгорілась запекла боротьба між громадськістю та забудовниками.

Зокрема, як повідомив Gazeta.ua активіст Євген Карась, під час заходу було представлено архітектурний проект київської команди молодих фахівців.

"Ситуація навколо Гостиного двору може стати поштовхом для розвитку усього Києва. Саме тому ми організували цей архітектурний конкурс", - зазначив Карась.

Студенти представили свій проект Гостиного двору у вигляді Центру культури та мистецтв зі збереженням його території та історичного вигляду будівлі.

"У проекті ми пропонуємо створити внутрішній благоустрій, зберегти первісний вигляд, а також передбачаємо створення велосипедних доріжок навколо Гостиного двору", - розповіли молоді архітектори.

Їм було вручено призи, також митці отримали статуетку "Муза Гостиного двору". Конкурсантів, крім того, привітав народний архітектор України Микола Жаріков.

Водночас, під час фінальної частини конкурсу активісти оголосили збір коштів на підтримку своїх побратимів.

"Після сутички, яка мала місце у Гостиному дворі 18 лютого, кілька наших товаришів потрапили до лікарні", - розповіла одна із учасниць акції захисту історичного об'єкту.

За словами активістки, є люди, які залишаються серйозно травмованими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутичка біля Гостиного двору: "беркутівці" пов'язали депутатів та активістів

"Їм потрібні ліки і тривалий курс лікування. Якщо ви можете допомогти їм, ми будемо вам дуже вдячні", - наголосила захисниця Гостиного двору.

Нагадаємо, 2 березня у Києві на Контрактовій площі пройшла акція на захист Гостиного двору. На мітинг-концерт зібралося понад тисячу киян. На сусідніх вулицях були припарковані три автозаки та кілька автобусів з беркутівцями.

Учасники мітингу підписали відкрите звернення до органів влади. Серед вимог просять створити слідчу комісію, яка б розслідувала застосування сили бійцями "Беркуту" проти активістів, журналістів і народних депутатів в Гостиному дворі 18 лютого. Також вимагають повернути будівлю державним і комунальним закладам науки, культури і мистецтв.

Зараз ви читаєте новину «Молоді архітектори розробили унікальний проект збереження Гостиного двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути