неділя, 26 лютого 2017 17:22

"Молися і працюй" - Любомиру Гузару виповнилося 84

"Молися і працюй"  - Любомиру Гузару виповнилося 84

Сьогодні виповнилося 84 роки єпископу Української греко-католицької церкви, кардиналу Любомиру Гузару.

Gazeta.ua підготувала підбірку його висловлювань.

Якщо держава думає про напад, про агресію, то вона становить небезпеку для всіх інших. Навпаки, розвиток збройних сил для захисту життя і прав своїх громадян сприяє зміцненню бажання миру, загального добра

Батьки мусять ставитися до своєї дитини як до людини, тобто дати їй відчути, що вона людина. Завдання, безумовно, дуже складне, але, знехтувавши ним, можна поставити дитину на фальшивий шлях.

Не можна чекати що хтось буде працювати, а хтось дивитись. Праця має бути на користь суспільства. А не тільки окремої людини. Чи вузького кола людей. Треба не лише махати руками, але й старатися щось осягнути. Молися і працюй – формула розв'язання багатьох проблем. Якщо ми будемо дотримуватися цієї формули, то не втратимо нашу Батьківщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 тез Любомира Гузара про дітей, батьків і дисципліну

Бог є для нас отець, який за нас дбає. Зараз під час великого посту це саме той час, коли нам треба налагодити відносини до наших ближніх. Де б ми не жили, ми є один одному брати і сестри. Треба зараз думати, як найкраще підтримати наших братів у всіх областях, які сьогодні перебувають під окупацією. Нам зараз слід особливо задуматися над тим, як бути однією родиною. Тоді ми будемо сильні.

У результаті російської агресії у нас з'явилася армія. Армія без держави - ніщо, і держава без армії - теж ніщо. І я думаю, що війна стала певним об'єднуючим ефектом. Принаймні, ми починаємо бачити, куди дме вітер і чого від кого слід очікувати. Це явище, яке торкається не просто окремої людини, а цілого суспільства. І мені здається, що в кінці-кінців це матиме позитивний ефект. Адже іноді, щоб люди об'єдналися, потрібно таке нещастя, як війна.

Зараз ви читаєте новину «"Молися і працюй" - Любомиру Гузару виповнилося 84». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути