середа, 04 лютого 2015 16:07

Мобілізація в ДНР провалилася — громадський активіст

Мобілізація в ДНР провалилася — громадський активіст
Фото: don-ua.com

Мобілізація оголошена лідером бойовиків ДНР Олександром Захарченком серед мирного населення окупованих територій Донбасу зірвалася. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів керівник Громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Заява Захарченка про те, що бойовики розстрілюватимуть тих, хто буде ухилятися від мобілізації свідчить, що вона так і не розпочалася. Населення ДНР на заклик про мобілізацію ніяк не прореагувало, бо не хоче виступати у ролі гарматного м'яса заради захисту сумнівних ідеалів", - каже громадський активіст.

Він вважає, що закликом про мобілізацію Захарченко хоче легітимізувати російських найманців та військовослужбовців РФ на Донбасі.

"Бо важко пояснити прибуття додаткових сил, якщо всі сторони конфлікту роблять вигляд, що Росії як третьої сторони на Донбасі немає. Зокрема, сьогодні через Краснодон у бік Луганська пройшла автоколона з 25 вантажівок з живою силою. Це приблизно 1,5 тисячі осіб. Отже такими заявами прикривався факт зовнішнього вторгнення і перекидання сил з боку Російської Федерації на територію Донбасу", -зазначив Снєгирьов.

Водночас лідер ЛНР Плотницький, за словами громадського активіста, відразу відмовився проводити мобілізацію.

"Вона йому не потрібна. Бо всі провали у військовій царині зараз відбуваються на території ДНР, зокрема, це стосується Дебальцевого. Тому Плотницький відразу заявив що ніякої мобілізації не буде, ніяких насильницьких дій теж. Його влаштовує та ситуація, яка зараз є в Луганській області", - каже активіст.

Снєгирьов також нагадав, що під час боїв під Дебальцевим російсько-терористичні війська зазнали значних втрат. Через це з загонів бойовиків почалося масове дезертирство.

"Цим пояснюється факт створення так званих загороджувальних загонів, які намагалися стримувати дезертирів, стріляючи по них", - зауважує він.

Нагадаємо, що 2 лютого ватажок самопроголошеної "Донецької народної республіки" Захарченко заявив про початок загальної мобілізації. "Через десять днів у ДНР гряде загальна мобілізація, планується мобілізувати до 100 тисяч чоловік", - сказав Захарченко.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізація в ДНР провалилася — громадський активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути