Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2015 13:40

Мін'юст відкриє єдиний реєстр декларацій чиновників

Мін'юст відкриє єдиний реєстр декларацій чиновників

На початку 2016 року запрацює єдиний державний реєстр декларацій державних службовців. Про це під час брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Україна з наступного року отримає абсолютно нову модель декларування і найголовніше - моніторингу майнового стану державних службовців", - сказав він.

За його словами, українці зможуть в режимі онлайн побачити на сайті спеціального ресурсу декларацію будь-якого "чиновника, починаючи від керівника держави і закінчуючи керівником районної держадміністрації". На переконання міністра, відкриття цього реєстру стане вагомою протидією корупції в Україні.

За словами Петренка, робота з підготовки цього контенту проводиться Мін'юстом протягом півроку і в даний час починається наступний етап - це розробка програмної продукції, витрати на це взяла на себе місія ПРООН і відповідно, як заявляє міністр, Україна не буде витрачати кошти на розробку цього контенту.

Зайти на сайт і дізнатися інформацію зможе будь-який українець, а Національне агентство з питань запобігання корупції буде порівнювати декларації чиновників з їх реальним способом життя.

Нагадаємо, що вивчення декларацій чиновників показало конфлікт між зобов'язаннями державних службовців та їх особистими інтересами, а також невідповідність зарплат багатьох високопоставлених осіб та їх витрат.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст відкриє єдиний реєстр декларацій чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути