субота, 13 лютого 2016 10:39

Міністри "нормандської четвірки" зустрінуться на початку березня у Парижі - Клімкін

Міністри "нормандської четвірки" зустрінуться на початку березня у Парижі - Клімкін

Переговори міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" (Росія, Україна, Німеччина, Франція) по ситуації в Україні в німецькому Мюнхені завершилися одразу після початку. Але міністри домовилися провести повноформатну зустріч на початку березня у Парижі, сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНН.

"Конкретного результату - жодного. Це була зустріч, аби підготуватися до наступного засідання у "нормандському форматі". Ми попередньо домовилися, що воно відбудеться на початку березня у Парижі", - повідомив міністр.

На запитання щодо арештів та обшуків кримських татар у окупованому Криму та присутності російської армії на Донбасі голова МЗС Росії Сергій Лавров ніяк не відреагував, додав Клімкін. Як передає "Інтерфакс-Україна", Лавров вийшов першим, але відмовився коментувати хід переговорів журналістам.

Переговори "нормандської четвірки" стартували в Мюнхені близько 9:16 за київським часом в суботу 13 лютого. Росію представляв міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, Німеччину - глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, Україну - міністр закордонних справ Павло Клімкін. Францію в зв'язку з відставкою на минулому тижні глави МЗС Лорана Фабіуса представляє політдиректори французького МЗС Ніколя де Рів'єр. Новий глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, призначений у п'ятницю, відмовився від участі в переговорах, бо ще не опанував у специфіку питання українсько-російського конфлікту, повідомляє Українська правда.

Глава МЗС України Павло Клімкін перед початком переговорів висловив намір звинуватити Росію в повному невиконанні Мінська.

Нагадаємо, остання зустріч "нормандської четвірки" відбулася у листопаді 2015 року в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «Міністри "нормандської четвірки" зустрінуться на початку березня у Парижі - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути