Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2013 05:03

Мінімальне підвищення температури на планеті може закінчитися катастрофою - дослідження

Мінімальне підвищення температури на планеті може закінчитися катастрофою - дослідження
Фото: Reuters

Підвищення температури всього на півтора градуси призведе до виділення величезної кількості парникових газів в атмосферу, які тільки прискорять процес глобального потепління, говоритися в дослідженні, опублікованому ООН.

Фахівці відзначають, що в Сибіру потепління здатне вивільнити понад 1000 гігатонн вуглекислого газу й метану. Цього буде цілком достатньо, щоб спростити процес підвищення температури.

Вчені підкреслили, що якщо температура буде так само безконтрольно зростатиме , то контролювати процес глобального потепління вже буде неможливо.

Як показують нові дослідження, переломний момент може наступити при підвищенні температури на 1,5 градуса. Відлига і танення льодів будуть спостерігатися на всій поверхні Землі вище 60 градусів північної широти. Туди ж потрапляють Сибір, крайній північ, Гренландія, Канада та Південна Аляска.

Вчені також виявили, що парникові гази поступово виходять з Землі і своїх критичних позначок досягнутий до 2100 року, коли на планеті їх практично не залишиться, тоді ж виникне парниковий ефект.

Відзначимо в грудні минулого року вчені заявили, що крижаний покрив Антарктики, як показують останні дослідження, нагрівається майже в два рази швидше, ніж передбачалося раніше.

Зараз ви читаєте новину «Мінімальне підвищення температури на планеті може закінчитися катастрофою - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути