Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2015 20:05

Міненерго фінансує терористів, закуповуючи паливо на сумнівній шахті - депутат Донецької облради Кропачов
3

Фото: https://www.facebook.com/vitaliy.kropachov

ПАТ "Центренерго", що підпорядковується Міністерству енергетики та вугільної промисловості закупило близько 300-350 тис. тонн вугілля у Торезької "Шахти ім. Кисельова", яка фактично перебуває в стадії ліквідації, а за документами вважається підприємством, зареєстрованим в "Донецькій народній республіці". При цьому "Центренерго" вже уклало з "Шахтою" договір про поставку на його склади ще 1,2 млн. т антрациту, написав на своїй сторінці в Facebook депутат Донецької обласної ради, екс-директор ДП "Торезантрацит" Віталій Кропачев.

За його словами, підприємство, підконтрольне і підзвітне Міненерговугілля фактично закуповує вугілля у компанії, яка апріорі не видобуває антрацит і з 1990-х рр. перебуває в занепаді, а спроби врятувати підприємство не увінчалися успіхом. У 2010 році шахту було вирішено ліквідувати. У 2012 році вона була внесена до переліку підприємств, що претендували на приватизацію.

"Якби знайшлися інвестори, може, доля підприємства, що колись славилось весь Союз, була б іншою. На жаль, охочих не виявилося...Але 15.05.13 р на підставі вищезазначеного розпорядження №912-р Міністерство видало наказ №245 про реорганізацію ДП "Торезантрацит" шляхом виділення з нього шахти ім. Кисельова і створення на її базі нового державного підприємства "Шахта ім. Кисельова ". Але реорганізація вугільного об'єднання можлива тільки на підставі рішення Кабміну (не Міністерства!), який повинен був якщо не скасувати розпорядження №912, то хоча б прийняти необхідне в такому випадку розпорядження про реорганізацію самого "Торезантрацита", - пише депутат.

Далі, 20.01.14 р на підставі наказу №245 міністерство видало наступний - №41, яким затвердило статут ДП "Шахта ім. Кисельова ", а 24.01.14 р провело держреєстрацію ДП. "06.06.14г. територіальне управління по Донецькій області видало ДП, розташованому за адресою: Торез, вул. Севастопольська, 12, ліцензію [на видобуток вугілля] №1495.14.14 на п'ять років. 21.01.15г. наказом №09-К міністр Демчишин призначив В. Середина в.о. керівника "шахти", - описує ситуацію Кропачев.

Після цього, ДП було внесено до "Переліку суб'єктів господарювання, яким надано право на ввезення / вивезення вугільної продукції виключно залізничним транспортом через лінію розмежування у районі проведення АТО".
"Але ДП не є вугледобувним підприємством і не може ним бути за визначенням - ні виробничих потужностей і техніки! Тоді яку продукцію воно постачає на підприємства, розташовані на підконтрольній України території? Чи законні ці поставки? І ще один нюанс. "Шахта" зареєстрована за адресою: 01032, Київ, вул. Толстого, 59. Але об'єднання "Торезантрацит", технічної одиницею якого вона є, - ні! Знову нестиковка. Невже міністр не в курсі такої пікантної "реінкарнації"? І останнє. Закупівля антрациту у даної "шахти" - це пряме фінансування терористів ", - резюмує Кропачев.

Зараз ви читаєте новину «Міненерго фінансує терористів, закуповуючи паливо на сумнівній шахті - депутат Донецької облради Кропачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути