Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 13:13

Microsoft показала нову операційну систему

Microsoft представила прототип нової операційної системи Singularity, орієнтованої в першу чергу на науковців, пише РС World. Безкоштовний інструментарій для розробки додатків під цю ОС та її початковий код викладені на сайті Microsoft Codeplex для всіх охочих використовувати їх із дослідницькою метою.

Singularity створена програмістами Microsoft з нуля. Головним пріоритетом ОС є надійність. За словами віце-президента компанії по дослідженнях Річа Рашида, які приводить видання Ars Technica, це не наступна Windows. Singularity як прототип покликана перевірити нову концепцію побудови ОС.

Базою для нової системи є мікроядро, 90 відсотків якого написано на Sing#, розширенні для мови високого рівня C#. За словами авторів, такий підхід дозволяє зробити систему безпечнішою в порівнянні з тими, чиї ядра написані на мовах нижчого рівня.

Singularity активно працює з багатоядерними системами. В даний час вона підтримує 16-ядерні процесори, а також обчислювальні можливості графічних карт.

Перші повідомлення про роботу над Singularity з"явилися понад два роки тому, хоча сама розробка забрала п"ять років. Творці Singularity відзначають, що їхня система відрізняється від більшості інших тим, що не використовує ідеї, вперше введені в шестидесятих роках минулого століття в ОС Multics, повідомляє Лента.ру.
Зараз ви читаєте новину «Microsoft показала нову операційну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути