середа, 23 липня 2014 17:04

Мерзотників, які спровокували військові дії, рано чи пізно судитимуть - Басілашвілі

Мерзотників, які спровокували військові дії, рано чи пізно судитимуть - Басілашвілі
Фото: flickr.com

Російський актор Олег Басілашвілі прокоментував останні події на Сході України та закликав терористів негайно скласти зброю

Зокрема актор наголосив на тому, що він не розуміє, що там відбувається, пише Росбалт.

"Я не розумію, за що саме вони б'ються. Жахливо тільки одне: гинуть мирні люди, в першу чергу, звичайно, військовозобов'язані, а потім діти, жінки, люди похилого віку. Вони-то в чому винні? .. Цих мерзотників, хто б вони не були, що спровокували військові дії, рано чи пізно будуть судити судом всіх народів", - наголосив Басілашвілі.

Крім того, він зазначив, що у Росії вони теж є, свої бандерівці, і поставив цілком логічне питання, мовляв, що ж ми мовчимо і не б'ємо фашистів у себе вдома?

Також актор вважає, що хтось зацікавлений в кривавих подіях в Україні.

"Кому потрібна чужа кров? І головне, незрозуміло - в ім'я чого? Я не розумію, яких цілей добиваються так звані повстанці. Відділення від України? Ні. Того, щоб бути з Росією? Теж ні - вони цієї вимоги не висувають. А навіть якщо б і висували - хіба мало хто чого вимагає. Федералізації? Так вона їм обіцяна. Якихось змін до конституції? На це у Києві теж вже згодні. Чого ж ці люди далі-то чинять опір?! Може, вистачить відстрілюватися, хлопці, - за що ви б'єтеся? Ні, знову стріляють ...", - розмірковує він.

Також Басілашвілі зазначає, що російські ЗМі відверто брешуть і перекручують події в Україні.

"Чому туди йдуть якісь добровольці з Росії? Яким чином вони туди приходять? Є ж межа! .. Вона повинна бути на замку. А тут десятки, сотні добровольців зі зброєю переходять її - і хоч би хни. Як це може бути? І що це за люди? А їх новітню зброю? Ви що, можете зі стрілецької зброї збити вертоліт? Ні, не зможете, яке б воно не було прекрасне і точне. А ось з ПЗРК - можна. А звідки ці ПЗРК? Там що, на Донбасі та Луганщині, величезні склади озброєнь?", - запитав Басілашвілі.

Також актор впевнений, що потрібно негайно припинити цю бійню.

"На місці повстанців я б вийшов на високий пагорб, взяв би в руки зброю, поклав його на землю і закричав: "Братчики, все! Ми припиняємо стрілянину. Припиняйте і ви теж. Давайте сядемо, поговоримо ...". А вміння натискати на гашетку і відчувати сексуальне задоволення від того, що ти вбив людину - це, знаєте, не геройство, а злочин. Я сам був біженцем, і пам'ятаю, як ми бігли з Москви в грудні 1941-го. Пам'ятаю, як це важко і страшно. Навіщо зараз-то людей мучити? Там хоч, принаймні, наш народ боровся проти фашизму, поневолення німцями нас, російських і радянських людей. А зараз-то проти чого вони борються? І хто їм допомагає?", - сказав Басілашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Мерзотників, які спровокували військові дії, рано чи пізно судитимуть - Басілашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути