пʼятниця, 29 квітня 2016 12:45

Мер Ірпеня Володимир Карплюк відзвітував про роботу у 2015 році

 

Міський голова Ірпеня Київської області Володимир Карплюк оприлюднив звіт про свою роботу на посаді за 2015 рік. Діяльність команди місцевої влади Ірпеня була минулого року зосереджена у кількох ключових напрямках: створення нових зелених зон, реалізації концепції "Ірпінь – місто здоров'я", спорудження освітніх закладів, розвиток інфраструктури та благоустрій території, будівництво соціального житла, надання якісних адмінпослуг населенню та розвиток спорту.

Протягом 2015 року в Ірпені було відновлено п'ять зелених зон. По-перше, це міський парк відпочинку імені Правика. Його реконструкція стартувала у листопаді 2014-го, а відкриття відбулося буквально за місяць – у грудні того ж року. За цей час у парку прибрали, почистили дерева, на вході встановили колони, проклали велосипедні та пішохідні доріжки, встановили дитячий та спортивний майданчики.

 

По друге, з березня по квітень минулого року відбулася реконструкція парку "Дубки" на вулиці Соборній. До речі, тут працює літературне кафе.

Третю зелену зону в Ірпені облаштували на перехресті вулиць Миру та 8 березня. Тут встановлено дитячий і спортивний майданчики, бювет для води, лавки, прокладено доріжки.

Четвертий оновлений зелений об'єкт Ірпеня – сквер імені Володимира Сидорука на вулиці Грибоєдова. У сквері висаджено кущі та нові дерева, прокладено пішохідні й велосипедні доріжки, встановлено лавочки, ігровий майданчик. Оновленому парку присвоєно ім'я художника Володимира Сидорука, який жив і творив у Ірпені.

Ще одна зелена зона – парк Перемоги по вулиці Тищенка. Головна тутешня особливість – мотузковий парк для дітей і підлітків "Панда". Протяжність мотузкової траси – 270 м.

У жовтні минулого року міський голова відкрив пам'ятне місце в Ірпені – Алею Героїв АТО. Центральна скульптура – дерево незламності українського духу. Відкриває алею колона пам'яті, нагорі якої розташований ангел із сурмою, що прославляє українських патріотів, які віддали своє життя у боротьбі за єдину Україну.

За минулий рік в Ірпені здійснили комплексну реконструкцію Міської дитячої поліклініки на вулиці Садова, звітує Володимир Карплюк. Після відродження будівлі тут працюють вузькі спеціалісти і дитячі лікарі-стоматологи, розміщені рентген-кабінет, кабінет масажу, апарат УЗД, кардіографи, нові стоматологічні установки з компресорами.

У вересні 2015 року в Ірпені відкрито Антигіпертензивний центр. Це перший заклад такого типу на Київщині. Спеціально для нього відремонтовано й обладнано окреме відділення діючої міської поліклініки. Тут пацієнти отримують консультації лікаря-кардіолога, проходять спеціалізоване кардіологічне обстеження та відповідне лікування в умовах денного стаціонару.

Крім цього відкрито дві амбулаторії сімейної медицини: на вулиці Ніжинській та на вулиці Михайлівській.

У вересні минулого року в місті відкрили перший за роки незалежності дитячий садок "Бджілка". Дошкільний заклад розрахований на 75 місць. У ньому функціонують спортивний та музичний зали, творча майстерня, кімната інтелектуальних ігор, кабінет іноземної мови. Обладнано ігрові майданчики з навісами для тіні, пісочницями і малими спортивними формами. Будівництво тривало понад чотири місяці і здійснювалося за рахунок коштів бюджету розвитку.

Найбільшу увагу привертає дитячо-юнацький клуб "Дивосвіт". Це перший в Ірпені та Київській області комунальний заклад з елементами соціалізації дітей і молоді. "Дивосвіт" працює з людьми від 6 до 30 років. Із ними займаються психологи, масажист, проводяться творчі та освітні заняття, організовано проект під назвою "Школа життя". Всі послуги для людей з обмеженими можливостями – безкоштовні.

 

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк звітує також про відремонтовані у місті дороги. Зокрема, збудовано стратегічно важливу дорогу, що з'єднала центральну частину Ірпеня зі Стоянкою. Здійснено капітальний ремонт вулиці 74-ї Стрілецької Дивізії, проїжджої частини вул. Щаслива. Тут можна продовжувати перераховувати, але скажемо лише, що такого масштабного ремонту доріг Ірпінь не бачив протягом останніх десятиліть.

За рік роботи нового міського голови, вперше в Ірпені з'явилися світлофорні об'єкти. Вони встановлені на перехрестях вулиць Садової та Університетської, Грибоєдова та Соборної, Пушкінської та Університетської, Соборної та Садової.

Володимир Карплюк у своєму звіті повідомляє про початок реконструкції системи "Ірпіньводоканалу". В даний час проектують та будують нові резервуари і станції знезалізнення води. Замінюють та кільцюють старі мережі водопостачання, збудовано 4 свердловини, над п'ятою тривають роботи. Нові свердловини дозволяють збільшити наповнення резервуарів з 9 тис. кубів води на добу до 12 тис. кубів.

Ще одна цікава ініціатива – програма "Безпечне місто". В Ірпені встановлено 86 камер відеоспостереження, тому на правопорушення можна оперативно реагувати. А поліція має надійну доказову базу.

Дивно уявити, але раніше у місті не було критих зупинок. Тепер тут встановлено 20 зупинок громадського транспорту. Біля кожної зупинки облаштовано "кишені" для автобусів, тротуари. У місті триває встановлення нових зупинок.

Крім цього, в Ірпені відкрили дві перші громадські вбиральні та встановили 20 рекламних тумб для безкоштовних оголошень.

Перший поверх будівлі міської ради минулого року обладнали під Центр надання адміністративних послуг – перший у Київській області. У ньому облаштовано 36 робочих місць. Є дитяча кімната й окрема кімната для прийому громадян міським головою, його заступниками, секретарем міськради та посадовцями міськради і виконкому.

 

Також в Ірпені оперативно відреагували на ситуацію в країні і відкрили Громадський центр для внутрішньо переміщених осіб (вулиця Дзержинського, 2). Ця громадська ініціатива, успішно реалізована за підтримки Ірпінської міської ради. Новий центр спрямований на інтеграцію переселенців у місцеву громаду. У центрі працюють юристи, дорослі та дитячі психологи, надається гуманітарна допомога, проводяться освітні, мистецькі та оздоровчі заходи для людей похилого віку.

Вперше за довгий час в Ірпені почали займатися "квартирним питанням" працівників соціальної сфери. Для цього одне з комунальних приміщень переобладнали під гуртожиток для медиків. А 14 працівників освіти, медицини та правоохоронних органів уже отримали соціальне житло у нових будинках.

Ще один результат роботи міського голови за останній рік – реконструкція спортивної школи Ірпінської ДЮСШ (дитячо-юнацька спортивна школа). Після відкриття тут діє цілісний спортивний комплекс із футбольного, баскетбольного і волейбольного полів. Поруч – тенісний та гімнастичний майданчики. Реконструкція спортшколи тривала 4 місяці.

Минулого року відновлено спортивний майданчик у Коцюбинській школі №18: збільшено його площу, покладено нове сучасне покриття, впорядковані доріжки, споруджені трибуни для вболівальників.

Відновлено басейн дитячого табору "Дружний", який належить Київському заводу "Радар". У басейні 4 доріжки по 50 метрів. Учні 1-4 класів шкіл Ірпеня один раз на тиждень проводять урок фізкультури у цьому басейні.

Тривають роботи з реконструкції міського стадіону. Передбачено: футбольне поле зі штучним покриттям, трибуни на 1000 місць, 2 тенісних корти, бігова доріжка довжиною 350 метрів, тренажерний комплекс.

Також для дітей встановлено 8 ігрових майданчиків: по вулицях Паризької Комуни, Шевченка, Квітневій, у скверах Сидорука та Миру, біля міської дитячої поліклініки по вулиці Садовій, у дворі навпроти факультету податкової міліції, у міському парку ім. В. Правика.

Будинок культури "Чотири леви" у селищі Гостомель довгий час використовували лише для засідання робочих комісій. За два місяці ремонтних робіт повністю оновлені кіноконцертний і танцювальний зали; добудовано центральний вхід та тренажерний зал, котельню, санвузли, зроблено систему водопостачання. Заклад відкрився у квітні минулого року.

Восени 2015-го в Ірпені після ремонту відкрили Центральну міську бібліотеку по вулиці Тараса Шевченка. Проведено капітальний ремонт приміщення, замінено меблі, оновлено стенди і книжковий фонд.

Кошти на реалізацію більшості об'єктів знайшлися у бюджеті міста. З приходом Володимира Карплюка на посаду мера Ірпеня менше ніж за рік бюджет розвитку міста зріс у десятки разів. Карплюка обрали Ірпінським міським головою на позачергових виборах у жовтні 2014-го. На місцевих виборах минулого року ірпінчани знову проголосували за Карплюка (53,7 % голосів).

Зараз ви читаєте новину «Мер Ірпеня Володимир Карплюк відзвітував про роботу у 2015 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути