Ексклюзиви
неділя, 29 березня 2015 16:35

Меджліс закликає захистити незалежні кримськотатарські ЗМІ

Меджліс закликає захистити незалежні кримськотатарські ЗМІ
Фото: ru.tvi.ua

Закриття незалежних кримськотатарських ЗМІ є порушенням прав корінного народу Криму.

Про це йдеться в заяві Меджлісу "Про загрозу закриття незалежних кримськотатарських ЗМІ в Криму", опублікованому в неділю на його офіційній сторінці в Facebook.

"У становлення незалежних кримськотатарських ЗМІ, створених у роки повернення кримськотатарського народу на свою Батьківщину, вкладені величезні зусилля тисяч людей, які усвідомлюють особливу роль ЗМІ рідною мовою у процесі відродження, збереження і розвитку кримськотатарської мови, культури, національних традицій", - йдеться в документі .

У той же час, указують в Меджлісі, єдиною причиною припинення з 1 квітня 2015 мовлення єдиних у світі кримськотатарського телевізійного каналу "ATR", дитячого телевізійного каналу "Лялі" і радіостанції "Мейдан", виходу друкованих видань "Авдет", "Кирим" та інших, діяльності інформаційного агентства "QHA", є відмови влади в їх перереєстрації.

"Керівники та творчі колективи зазначених ЗМІ неодноразово направляли документи для перереєстрації на адресу уповноважених владою органів, але щоразу отримували невмотивовані відмови в продовженні своєї діяльності. Подібні дискримінаційні дії влади, що ведуть до припинення діяльності незалежних кримськотатарських ЗМІ викликали масове обурення кримських татар", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «Меджліс закликає захистити незалежні кримськотатарські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути