вівторок, 29 грудня 2015 12:37

"Масандра" виставила на продаж 13 тисяч пляшок колекційних вин

"Масандра" виставила на продаж 13 тисяч пляшок колекційних вин
massandra.net.ua

Компанія "Массандра" виставила на продаж в окупованому Криму 13 тисяч пляшок вина врожаю 1935-2005 років. Окупаційна влада вирішила продати надлишки колекційних вин. Про це передає Інтерфакс.

Серед вин, які можна купити - "Мускат білий кращий добірний" врожаю 1944 (виноград у звільненій від фашистів Ялті перебирався вручну і перероблявся на терках), "Мадера Коктебель" і "Мадера Алушта" (вже не виробляються) , рідкісне вино врожаю 1948 "Педро Кримський".

Окрім іншого, на продаж також виставлені нечисленні марки, представлені двома-п'ятьма пляшками.

"Ми не ставимо перед собою мету розпродати колекцію" Масандри ". Навпаки, ми зробимо все, щоб зберегти її для науки, для наступних поколінь. Ми відібрали тільки ті вина, продаж яких ніяким чином не вплине на цінність колекції", - заявляє Яніна Павленко, гендиректор "Масандри".

За її словами, найбільш унікальні, раритетні зразки будуть продані виключно на відкритих аукціонах.

Нагадаємо, під час візиту президента РФ Володимира Путіна, пляшку вина "Херес де ла Фронтера" врожаю 1775 року, списали за ціною 44 рубля 12 копійок. Його президент РФ випив в компанії з екс-прем'єром Італії Сільвіо Берлусконі.

У підвалах "Масандри" на ­момент анексії півострова зберігалися п'ять пляшок цього вина. Вони належать до національного спадку України. Ще дві пляшки продали на аукціоні 1990-го та 2001-го. Дозвіл на це давав президент. Вартість кожної з чотирьох пляшок, що залишилися, тепер оцінюють у 3,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Масандра" виставила на продаж 13 тисяч пляшок колекційних вин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути