вівторок, 21 лютого 2017 11:25

Максим Реп'яшник має найважчу форму ДЦП – потрібна допомога

2-річний Максим Реп'яшник з Умані на Черкащині має діагноз ДЦП, подвійну геміплагію. Це одна з найбільш важких форм. Дитина потребує реабілітації хоча би чотири рази на рік. Батьки просять допомоги на порятунок єдиної дитини.

 

"Вагітність в невістки проходила нормально. Але на 36 тижні в Ані піднявся тиск, а через чотири доби почалися перейми. Відбулися стрімкі пологи. Дитинка народилася з нормальною вагою. Однак на третю добу в Максимки появилася жовтизна. Лікарі сказали, що це жовтяниця. Посвітили його спеціальною лампою і виписали додому. На сьомий день госпіталізували в районну лікарню. В той же день в дитини почалися судоми. Лікарі нічим не могли допомогти і відправили в Черкаси. Там обстеження показало, що це ядерна жовтяниця. Це важке пошкодження центральної нервової системи через надмірне підвищення рівня білірубіну в крові. Максимко був в реанімації впродовж місяця. Ще стільки у звичайній палаті. Після виписки знову довелося їздити по лікарнях. У Максимки був відсутній смоктальний і ковтальний рефлекс. В Охматдиті обстежили його головний мозок і суглоби. Призначили лікування. Хлопчик досі не тримає голову. Не сидить і не піднімається. За весь період Аня з Максимкою чотири рази були в клініці Козявкіна. Тепер треба їхати 6 березня. Курс там коштує близько 12 тисяч гривень, без проживання і харчування. Для нас це великі гроші. Бо ми вичерпали вже всі свої ресурси, тому змушені просимо допомоги в людей", - розповідає Gazeta.ua бабуся Лариса Реп'яшник.

Батьки Максима дізналися про одну з клінік Китаю, де лікують дітей з таким діагнозом. Відправили документи і чекають на відповідь. Тримісячний курс лікування там коштує понад $10 тис.

 

Реквізити для допомоги:

карта Приватбанку - 4149 4378 6591 0960 (мати Реп'яшник Анна Олександрівна).

Контакти Лариси Реп'яшник - 093 456 64 34 або 067 478 76 88.

Зараз ви читаєте новину «Максим Реп'яшник має найважчу форму ДЦП – потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути