Ексклюзиви
середа, 27 липня 2016 20:31

Максим Мельничук: "Фінансування дитячих будинків сімейного типу Київщини значно підвищать"

У другому півріччі 2016-го в Київській області планується збільшити обсяг фінансування дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) на 40%.

Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Максим Мельничук, відкриваючи ДБСТ сім'ї переселенців із зони АТО Ставцева в Борисполі.

"Ми зробимо все для того, щоб фінансування подібних проектів в другому півріччі в Київській області було збільшено. Державна програма з підтримки дитячих будинків сімейного типу, яку ініціював президент України, це і наш борг, і наше душевне покликання. Ці люди, які разом зі своїми трьома дітьми будуть виховувати ще п'ятьох, які я впевнений, також для них вже рідні, по-своєму герої нашого часу, не злякавшись нічого готові дарувати свою любов дітям. І ми повинні брати з них приклад і не переставати допомагати ", - зазначив Максим Мельничук.

  Фото ДБСТ Ставцевих
Фото ДБСТ Ставцевих

За словами губернатора, Київська область очікує збільшення фінансування програми підтримки ДБСТ на 40%.

За даними Служби у справах дітей Київської області, в 2015 році на реалізацію комплексної програми "На зустріч дітям" передбачена сума в розмірі 46 млн 382 тис грн. Станом на 01.04.2016 року заходи Програми профінансовані на суму 694 тис грн.

На сьогоднішній день на території Київської області діє 73 дитячих будинків сімейного типу.

За інформацією КОДА, в смт Ставище завершується будівництво дитячого будинку сімейного типу для прийомної сім'ї Карпенко. Сім'я вже має трьох своїх і четверо прийомних дітей. Найближчим часом в сім'ю буде до влаштовано ще троє дітей. Відкриття ДБСТ заплановано на кінець серпня 2016.

Зараз ви читаєте новину «Максим Мельничук: "Фінансування дитячих будинків сімейного типу Київщини значно підвищать"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути