Ексклюзиви
середа, 01 липня 2015 20:14

"НАТО завжди працює лише на себе" - снайпер-швед з АТО Майкл Скіллт

"НАТО завжди працює лише на себе" - снайпер-швед з АТО Майкл Скіллт
Фото: Сергій Старостенко

Снайпер зі Швеції Майкл Скіллт - один з іноземців, які воюють за Україну в складі добровольчого батальйону "Азов". Пройшов бої в Іловайську, Мар'їнці, Широкиному. Боєць не певен, що для перемоги у цій війні Україні потрібне членство в НАТО.

"Росії Україна або принаймні її східна частина потрібна як буферна зона між НАТО. Не можу передбачити, що реально вам дасть членство в НАТО. Можливо, воно врятує багато людських життів. Але можливо, краще буде якщо Україна об'єднається з іншими пострадянськими країнами, такими як Грузія, Румунія, Польща. Просто тому що у вас спільна історія й культура. А тому й інтереси також спільні і працюватимуть на вас", - зазначає Майкл.

Швеція так само утримується від членства в НАТО, хоча більшість шведів засуджують політику Росії.

"Ворог мого ворога — мій друг. Я не думаю, що нашим другом є саме НАТО. Воно переймається тільки своїми інтересами. Це американська організація, яка завжди працюватиме сама на себе. І я не певний , що членство в НАТО — кращий варіант для Швеції".

На думку Майкла, конфлікт в Україні може вичерпатися за рік.

"Це залежить від того, коли у Путіна скінчаться гроші. ЛНР і ДНР виходять з-під контролю. Хто буде відбудовувати їх, хто оплачуватиме всю інфраструктуру, безробітних, відбудову житлового фонду і фабрик? Росія цього не робитиме. Тому я думаю, що Росія забереться з України через рік. Не витримає довше вкладатися в цю війну. Новоросія не має нічого — весь інтелект, інженери сконцентрувалися на Західній Україні. В Новоросії залишилися тільки прості робітники і російські солдати. Думаю, цей конфлікт вичерпає себе за рік. А щоб повернути ці території до життя, потрібні будуть довгі роки".

Майкл Скіллт воює в Азові від часу його створення — з травня минулого року. Він майже рік чекає на українське громадянство, яке президент пообіцяв іноземним бійцям ще в серпні.

Зараз ви читаєте новину «"НАТО завжди працює лише на себе" - снайпер-швед з АТО Майкл Скіллт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути