середа, 15 лютого 2017 14:06

"Людей свідомо вели на забій" - Арестович про Майдан

"Людей свідомо вели на забій" - Арестович про Майдан
Фото: Сергій Старостенко

"Найбільше запам'ятались сутички 18 лютого. У Маріїнському парку була бійка, де людей забивали дубинками просто насмерть. Навіть події наступних днів - нічний штурм та розстріл Небесної сотні - не вразили так, як події того дня", - згадує події під час Майдану військовий оглядач Олексій Арестович.

Gazeta.ua продовжує серію історій про Майдан очима різних людей. Це спогади, думки, оцінки учасників подій, політиків, митців, іноземців, експертів. Цикл публікацій присвячуємо третій річниці Революції гідності.

Олексій Арестович, 41 рік, військовий оглядач, психолог. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ. Був кадровим офіцером розвідки Збройних сил. 2005 року звільнився. Капітан запасу. Зараз як психолог проводить індивідуальну та групову терапію. На початку Євромайдану написав "Стратегію теплого океану". Проект орієнтований на активну роботу громадянського суспільства та якісну просвіту, зокрема правову.

Найбільше Арестовича вразила жорстокість тітушок і Беркуту.

"Як військова людина я бачив, що людей завели свідомо просто на забій. Натовп було легко відокремити і знешкодити, що й відбулося. Підлість і жорстокість, з якою тітушки і "мусора" забивали людей, вразила найбільше. Я встиг вискочити між двома колонами Беркуту, що замикалися. Також вразили активісти, які перемогли силовиків і пробились до майдану", - розповідає Арестович.

"Я бачив що в країну йде сценарій Чаушеску (румунський диктатор, звинувачений у скоєнні злочинів проти народу. - Gazeta.ua), при якому буде громадянська війна із силовиками. Беркут переможе, і всі ці пі****си підуть по домівках витягувати активістів. Тоді треба буде стріляти, щоб захистити країну від російського сценарію, від панування донецької мафії і "мусорів". Я готувався до партизанської війни проти режиму. Але ми не провалили сценарій Майдану, це дуже добре".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До Майдану на мітинги виходило 30 людей, а зараз 500" - екс-мер Слов'янська

Зараз ви читаєте новину «"Людей свідомо вели на забій" - Арестович про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути