вівторок, 27 грудня 2016 05:05

Лутковській пообіцяли ще одну зустріч з українськими в'язнями

Лутковській пообіцяли ще одну зустріч з українськими в'язнями

Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Валерія Лутковська в 2017 році відвідає засуджених українських громадян, які утримуються у виправних колоніях в окупованому Сімферополі.

Про це повідомило агентство "Інтерфакс", з посиланням на російського омбудсмена Тетяну Москалькову.

"Лутковській було надано право відвідати в ІК-1 і ІК-2 у Сімферополі засуджених громадян України, але, оскільки відвідування в слідчому ізоляторі зайняло багато часу, досягнуто домовленість про відвідування нею вже в наступному році цих громадян", - заявила Москалькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 400 ув'язнених просять перевести їх в українські в'язниці - Лутковська

Уповноважені також планують обговорити переміщення засуджених українців з окупованого Криму та інших суб'єктів РФ на Батьківщину.

"Для цього виконана певна робота, зібрані необхідні документи. І МЗС Росії запросив МЗС України про підтвердження їх українського громадянства, а також ми повинні отримати підтвердження, що українська сторона готова прийняти для подальшого відбування покарання цих громадян на території України. Їх зараз 17 людей", - зазначила російський омбудсмен.

Москалькова також звернулася до Лутковської з проханням надати допомогу в складанні по можливості максимально повного переліку громадян РФ, які утримуються в місцях позбавлення волі на території України.

Нагадаємо, Лутковській в Криму дозволили зустрітися з Чийгозом і ще двома ув'язненими. Омбудсмен просила зустрічі з 42 утримуваними особами, проте надали можливість зустрітися лише з трьома.
Зараз ви читаєте новину «Лутковській пообіцяли ще одну зустріч з українськими в'язнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути