Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2015 14:09

Луганські блогери знайшли зв'язок між охоронцями Ахметова і ЛНР
2

Охоронці Ахметова "майже офіційно" командують бойовиками терористичної ЛНР.

Такого висновку дійшли на "сторінках" колективного блогу Луганського інформаційного спротиву.

"Розберемо це на прикладі бойового шляху славної 4-ї бригади Народної Міліції ЛНР.

12 грудня 2014 в місті Красний Луч відбулося "вручення Бойового Прапора 4-й окремій бригаді Народної міліції ЛНР". Про те, хто командує другий бригадою, дислокованої в Луганську, ми вже писали - там командує російський полковник, а вся бригада - лише прикриття для батальйонно-тактичної групи російських мотострільців.

А ось командний склад 4-ї бригади (Красний Луч):
командир - полковник Жмуров Євген Миколайович, 08.05.1977 р.н., житель Свердловська Луганської області,

начальник штабу бригади - підполковник Беднов Олександр Олександрович ("Бетмен", командир ГБР "Бетмен, убитий 1-го січня)

заступник командира по роботі з особовим складом - Ставичний Сергій Анатолійович", - йдеться у дописі.

"Далі йдуть два вельми цікавих персонажа:

заступник командира по техніці і озброєнню - підполковник Єлісєєв Дмитро Володимирович, 16.02.1982 р.н., житель Краснодону.

За відомостями місцевих жителів, Діма Єлісєєв ще на початку 2014 року був знаменитий тільки тим, що брав активну участь у діяльності місцевого донського козацтва, де шляхом регулярної сплати членських внесків швидко доріс до "підполковника". Підтримував тісні зв'язки з місцевою міліцією, зокрема був заступником командира Краснодонського громадського формування з охорони правопорядку "Пересвіт" (штаб - в ДК імені Молодої Гвардії, телефони 6-06-30, 099-103-92-88). Командував цим формуванням відомий правоохоронцям Андрій Дядюн. Діяли вони в повній взаємодії з Краснодонського міськвідділу міліції, про що є повідомлення на офіційному сайті ГУМВС у Луганській області.

Ця "народна дружина" була сформована за височайшим благословення місцевих регіоналів (перебувають в ленній залежності від СКМ) і користувалася підтримкою мера Баклагова. За його ж вказівкою Єлісєєв організував місцевих козаків на штурм будівель СБУ, ОДА та прокуратури в Луганську. Пізніше "Пересвіт", за підтримки керівництва "Краснодонвугілля" (входить в Ахметовську компанію "Метінвест"), був перетворений у батальйон "Витязь", врешті-решт і став частиною 4-ї бригади. Варто відзначити, що на Краснодонвугіллі продовжується практика виплати зарплати і збереження робочого місця тим шахтарям, які записалися в "ополчення".

Командиром танкового батальйону 4-ї бригади є - Верееменко Віктор Іванович, 13.07.1968 р.н., житель Краснодону (колишній командир батальйону "Русь"), брав участь у діяльності сепаратистів з весни 2014 року.

Справа в тому, що батальйон "Русь" був сформований на основі шахтної охорони "Краснодонвугілля" - фірми з донецьким корінням ТОВ "Донбас Секьюріті Груп".

Ця контора займається охороною на всіх вугільних підприємствах СКМ-Метінвесту, так чи інакше належать Рінату Ахметову", - говориться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Луганські блогери знайшли зв'язок між охоронцями Ахметова і ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути