Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2014 15:27

Кримським татарам через погоду заборонили проводити мітинг у Сімферополі
2

Фото: 15 мінут

Міськрада Сімферополя заборонила громадській організації "Кардашлик" проводити мітинг, присвячений Загальноєвропейському дню пам'яті жертв сталінізму і нацизму, в зв'язку з жаркою погодою.

Про це повідомив керівник Секретаріату Меджлісу кримськотатарського народу Дилявер Акієв, пише 15 мінут.

Проведення мітингу було заплановано на 23 серпня біля Меморіального комплексу в пам'ять про жертв Депортації кримськотатарського народу на вул. Гурзувской в парку "Салгірка".

Як розповів виданню Акієв, повідомлення про проведення акції було направлено в Сімферопольську міськраду 13 серпня. Сьогодні була отримана відповідь.

"Погода спекотна, у людей може трапитися сонячний удар. Ми нашкодимо здоров'ю населення, тому в проведенні мітингу - відмовлено", - виклав суть письмової відповіді з міськради Акієв.

Крім того, він зазначив, що в міськраді не квапилися з відповіддю щодо проведення мітингу.

"Я насилу отримав цю відповідь. Ми подавали повідомлення 13 серпня. Відповідно до закону, протягом трьох днів вони повинні були дати нам відповідь. В четвер (14 серпня) мені подзвонили і сказали, що в п'ятницю я можу прийти. Я прийшов однак відповідь була у керівництва на підписи, мені його не дали. Я прийшов вчора (18 серпня) відповідь так само був у керівництва. Сьогодні прийшов і мені сказали, що відповідь відправили поштою ще 15 числа. Поштою, природно, ми ще нічого не отримували", - зазначив Акієв.

Також член Меджлісу додав, що кримські татари все-таки вшанують пам'ять жертв сталінізму і нацизму не забороненим законом способом.

Зараз ви читаєте новину «Кримським татарам через погоду заборонили проводити мітинг у Сімферополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути