Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2015 09:21

Кримські активісти влаштували "парад вишиванок" у відділку російської поліції
4

Кримські активісти, яких в четвер 21 травня затримала російська поліція, опублікували в соціальній мережі Facebook фотографії з РВВС окупованого Армянська, куди їх доставили після затримання.

На фотографіях проукраїнські активісти у вишиванках сфотографовані біля стенду з ростової шкалою, де вимірюють зріст затриманим.

Як повідомив один з активістів Вельдар Шукурджиєв, у РВВС Армянська поліцейські продовжували дотримуватися початкової версії, пояснюючи затримання "перевіркою особистості".

"Так і говорили, що надійшла інформація, що у нас, може, є заборонені матеріали, колюче, ріжуче, вогнепальне, вибухівка, література, листівки. І для запобігання протиправних дій", – розповів Вельдар Шукурджиєв.

Як повідомлялося, кримські активісти Леонід Кузьмін та Вельдар Шукурджиєв раніше були затримані на акції пам'яті українського поета Тараса Шевченка 9 березня в Сімферополі. Після в Криму відбувся суд, на якому активістам винесли покарання за використання української атрибутики – наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на згаданій акції

Активістам судом призначено обов'язкові роботи тривалістю 40 годин кожному. Потім вирок замінили штрафом в 10 тисяч рублів кожному. Активісти є засновниками в окупованому Росією Криму Українського культурного центру.

Зараз ви читаєте новину «Кримські активісти влаштували "парад вишиванок" у відділку російської поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути