Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2015 16:38

Кремль і Анкара зупинили переговори по "Турецькому потоку" - ЗМІ

Переговори Туреччини та Росії про будівництво газопроводу "Турецький потік" припинені через відсутність ключової угоди про надання Анкарі знижки на російський газ.

Про це пише "Рейтер" представники в офіційних колах Туреччини в четвер.

У лютому міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз повідомив, що Анкара отримала знижку в розмірі 10,25 відсотка на обсяг в 28-30 мільярдів кубометрів газу, що поставляється з РФ, проте офіційний документ досі не був підписаний.

Також, як пише видання із посиланням на джерела в офіційних колах Туреччини інша перешкода на шляху підписання угоди про будівництво газопроводу полягає в тому, що РФ наполягає на будівництві чотирьох гілок газопроводу сумарною потужністю 63 мільярдів кубометрів на рік. Анкара погоджувалася на будівництво однієї гілки з чотирьох, необхідної для самої Туреччини.

"Газпром" відмовився коментувати ситуацію.

Нагадаємо, напередодні міністр енергетики РФ Олександр Новак допустив, що терміни будівництва Турецького потоку можуть бути зрушені.

Автор: Фото: ukr.media
 

"Газпром" вже кілька років обіцяє розпочати будівництво трансчорноморської газопроводу в обхід України і навіть зварив його перший шов в 2012 році, назвавши проект "Південним потоком".

Однак через розбіжності з Євросоюзом Москва в 2014 році змінила маршрут газопроводу, запропонувавши вести його до Туреччини замість Болгарії, після чого за новим проектом закріпилася назва "Турецький потік".

Зараз ви читаєте новину «Кремль і Анкара зупинили переговори по "Турецькому потоку" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути