понеділок, 26 вересня 2016 11:51

Країни, в яких можна купити громадянство
7

1. Велика Британія

Програму "Інвестор" британська влада створила ще в 1994 році. Її метою стало залучення до державного бюджету Великої Британії грошей людей, які бажають стати підданими країни. Для того, щоб отримати підданство, необхідно вкласти у бюджет 1 мільйон фунтів стерлінгів, пише slon.ru. При цьому не менше 250 тис. має бути вкладено у покупку нерухомості на території Британії або лежати в одному з британських банків, а ще 750 тис. — вкладено в економіку Сполученого Королівства. Після цього інвестор з усією родиною має право жити та працювати на території країни на законних підставах.

  11channel.dp.ua
11channel.dp.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім країн, найкомфортніших для еміграції українців


2. Угорщина

Інвестиційне громадянство в Угорщині стало можливим у 2012 році, коли влада країни прийняла поправки до імміграційного законодавства. Інвестор, який бажає стати громадянином Угорщини, має придбати державні облігації приблизно на 250 тис. євро, повідомляє ibusiness.ru. Через 5 років держава повертає кошти інвестору. При цьому не обов'язково постійно проживати в країни та купувати на її території нерухомість.

  gazeta.ru
gazeta.ru


3. Канада

Щоб придбати канадське громадянство за інвестиції, необхідно довести, що у вас є досвід у веденні бізнесу, що ваш капітал складає не менше 1,6 млн. канадських доларів та що ці гроші зароблені легальним шляхом. Після цього необхідно інвестувати в економіку країни 800 тис. канадських доларів, зазначається на slon.ru. При цьому, на офіційному сайті канадського уряду описано, яким чином будуть витрачені ці кошти: у які провінції вкладено, які робочі місця створено тощо. Також дається гарантія повернення коштів за п'ять років та три місяці.

  sreda-online.ru
sreda-online.ru


4. Кіпр

У країні з 2013 року діє програма "Громадянство за інвестиції". Вона пропонує отримати паспорт Кіпру за три місяці. Для цього необхідно або інвестувати в республіку не менше ніж 3 млн євро, або придбати на Кіпрі нерухомість на суму 2,5 млн євро, пише ibusiness.ru. При цьому інвестиції пропонується розбити: більше 2 млн у державний бюджет у вигляді Національної інвестиційної компанії, внесок 500 тис. у Фонд досліджень і технологій та покупка нерухомості на 500 тис.

  abu.by
abu.by


5. Мальта

У мальтійській програмі для інвесторів, яка працює з 2013 року, є обмеження. Отримати громадянство шляхом інвестування зможе не більше ніж 1800 осіб. Станом на жовтень 2015 року, заяви на отримання мальтійського паспорту подали близько 600 осіб із 40 країн. Серед них є Україна, повідомляє ibusiness.ru. Для отримання громадянства Мальти слід зробити внесок в Національний фонд соціального розвитку. Платити потрібно за кожного члена родини заявника. Сам заявник має внести у фонд 600 тис. євро. Людина, з якою він у шлюбі — 25 тис. За дітей віком від 18 до 26 років необхідно сплатити по 50 тис. за кожну. За інших родичів (батьків, бабусь, дідусів), які захочуть приєднатися — по 50 тис. Внесок інвесторам не повертається. Протягом 5 років інвестор має купити чи орендувати на Мальті нерухомість на суму не менше ніж 350 тисяч євро. Резидент повинен обов'язково знаходитись на території країни протягом півроку.

  primetour.ua
primetour.ua


6. Домініканська Республіка

За внесок в економіку цієї країни інвестор та вся його родина мають змогу отримати повне громадянство. Інвестиція здійснюється прямою платіжкою державі. Для одноосібного заявника вона складає 100 тис. доларів, а для заявника з родиною, в якій є двоє неповнолітніх дітей — 200 тис., зазначається на slon.ru. За кожного додаткового члена родини потрібно буде заплатити 50 тис. доларів.

  en.wikipedia.org
en.wikipedia.org


7. Болгарія

Щоб оформити громадянство Болгарії, потрібно інвестувати в державні облігації 1 млн болгарських левів (приблизно 512 тис. євро), пише ibusiness.ru. Ці гроші повертаються вкладнику через п'ять років. Також в цій країні існує кредитна форма інвестування, за якої інвестор може вкласти в державні облігації 180 тисяч євро, але вже без повернення грошей.

  tour-chance.com.ua
tour-chance.com.ua
Зараз ви читаєте новину «Країни, в яких можна купити громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути