Ексклюзиви
вівторок, 15 вересня 2015 02:06

Країни ЄС готові розподілити між собою 120 тис. мігрантів

Країни ЄС готові розподілити між собою 120 тис. мігрантів
Фото: Reuters

Влада Люксембургу заявила, що члени Європейського Союзу згодні розподілити по європейським країнам ще 120 тис. мігрантів, повідомляє Reuters.

Також на зустрічі міністри внутрішніх справ країн - членів ЄС не змогли домовитися про розподіл 40 тис. біженців, які перебувають у Греції та Італії, але тільки на добровільній основі.

Не повідомляється яких-небудь деталей з приводу того, як саме біженці будуть розподілятися між країнами. Наголошується, що деякі учасники Євросоюзу на зустрічі виступили жорстко проти розподілу по обов'язковим квотами.

Остаточне рішення буде ухвалено на наступній зустрічі міністрів 8 жовтня.

Раніше повідомлялося, що Рада юстиції та внутрішніх справ Європейського Союзу в ході позачергового засідання розробить план дій для боротьби з нинішньою кризою, що виникла через неконтрольований наплив нелегальних мігрантів. Питання міграції будуть додатково обговорюватися на Раді юстиції і внутрішніх справ 8 жовтня, а також у Раді Європи 15 і 16 жовтня. Спеціальний саміт з міграції з африканськими та іншими країнами, що відбудеться 11-12 листопада у Валлетті, Мальта.

За прогнозами ООН, лише за 2015-2016 рр. до Європи морем прибуде щонайменше 850 тис. мігрантів і біженців: 400 тис. в цьому році і 450 тис. – в наступному.

 

Зараз ви читаєте новину «Країни ЄС готові розподілити між собою 120 тис. мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути